Tuvojas vasara, un daudzi no mums gaida atvaļinājumu un brīvdienas, lai bez sirdsapziņas pārmetumiem varētu atpūsties, neko nedarīt vai arī pretēji – nodoties aktīvajai atpūtai ar ģimeni un draugiem. Šis vienmēr ir bijis viens no pozitīvākajiem atpūtas veidiem pēc kura var just ne tikai emocionālo, bet arī fizisko piepildījumu.

Daudzi izvēlas savu brīvo laiku vasarā pavadīt pie ūdeņiem – upēm, ezeriem, pludmalēs. Tiek rīkoti pikniki, daudzi labprāt makšķerē un arī pārlaiž naktis teltīs. Vēl daļa izvēlas doties braucienos ar laivām, kas ir lielisks veids, kā saliedēt kompāniju, turklāt laivu nomas ir atrodamas tur pat, krastā.

ŪDENS TRANSPORTA NOMA LATVIJAS UPĒS.
Aktīvās atpūtas piekritējiem var rasties interese par to, kur nomāt laivu vai, piemēram, SUP dēli. Iespējas ir dažādas. Visbiežāk dažādus laivu noma piedāvājumus atradīsiet tieši ūdenstilpņu tuvumā, kur ir ierīkoti kempingi un atpūtas vietas. Nomu mēdz piedāvāt arī dažādi aktīvās atpūtas veikali un uzņēmumi, iepriekš vienojoties par laiku, vietu un pakalpojumu veidu, ko ir vēlme izmantot. Uzņēmumi, kuri nodarbojas tieši ar šāda veida pakalpojumu sniegšanu, piedāvājuma klāstu mēdz papildināt arī ar dažādu kolektīvo pasākumu pidāvāšanu, piemēram, braucienu pa upi gida pavadībā, dažādu tematisko pasākumu rīkošanu uz ūdens un tamlīdzīgi. Ir iespējams nomāt ne tikai airu laivas, bet arī SUP dēļus, upju katamarānus un pat atpūtas buru jahtas. Pēdējais noteikti izraisa interesi daudzos, piedevām, šāda veida jahta sniedz iespēju atpūsties 8 cilvēku lielai grupa.

SUP dēļu noma ir otrs populārākais pakalpojums aiz parasto, airu laivu nomas. Šo izklaides veidu vienkāršā valodā dēvē par supošanu un tā ir ļoti populāra visā pasaulē. Supošana ir ļoti patīkams relaksācijas veids, turklāt, šādi ir iespējams trenēt visu ķermeņa muskulatūru. SUP dēļi atšķiras – ir tādi, kas ir vairāk piemēroti iesācējiem un ir tādi, kas izmērā tik lieli, ka var kalpot arī mantu pārvadāšanai. Lai supošana būtu interesantāka, ir iespēja nomāt dēli, kuram ir opcija pievienot buru vai pat tādu dēli, kurš spēj vienlaikus transportēt līdz pat 10 cilvēku lielu kompāniju.

Aktīvās atpūtas iespējas uz ūdens netrūkst ne tikai eksotiskās salās, bet arī pie mums, mazajā Latvijā, kur netrūkst nedz upju un ezeru, nedz pludmaļu. Būtu grēks neizmantot šos resursus, tādēļ, izmantojot, dažādu laivu nomu pakalpojumus ne tikai lieliski pavadīsim laiku, bet atbalstīsim arī vietējos uzņēmējus!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *