Sienu noformējumam telpas dizainā un iekšējā apdarē, vienmēr ir bijusi nozīmīga loma. Ne tikai apdares materiālu vizuālais izskats un kvalitāte atspoguļo sienas funkcionalitāti, bet arī dekoratīvo elementu izvēle. Pēdējos gados ārkārtīgi populāra ir kļuvusi dažāda stila kanvu izvietošana mājokļos vai darba telpās.

Kanva ir audums, kas pārvilkts uz koka apakšrāmja, ko ir iespējams apdrukāt un arī pat apzīmēt. Uz kanvām bieži vien tiek uzdrukātas dažādas tuvas fotogrāfijas vai interesanti zīmējumi un attēli. Lai telpas dekorešanas procesu un gala rezultātu padarītu interesantāku, izvēlēto attēlu ir iespējams sadalīt kā kolāžu – apdrukāt vairākas kanvas, ko vēlāk izvieto telpā vai arī izveido kompozīciju no dažādām apdrukātām kanvām. Lai attēls no attāluma izskatītos ļoti labi, kanvu, kas izgatavota kā kolāža, ieteicams izvietot ar 3 – 5 centimetru atstatumu.

Uzzini vairāk – https://canvasway.com/lv/

KAS JĀZINA PAR AUDEKLA KOPŠANU?
Maldīgi domāt, ka kanvu izgatavošana ir vienkārša attēla izprintēšana uz audekla. Mūsdienās veidotās kanvas tiek apstrādātas ar speciālu laku, lai tās ir vieglāk kopt, kā arī tās kalpotu ilgāk – attēls neizbalētu, nesmērētos. Laka, ar ko kanva tiek apstrādāta pēc izgatavošanas, novērš saules staru ietekmi uz attēlu, līdz ar to, kanvu var novietot telpu saulainākajā vietā, kas, savukārt, nav ieteicams vienkāršiem lielizmēra drukas darbiem vai arī fotogrāfijām. Kanvas kopšana būs gaužām vienkārša – laiku pa laikam to nepieciešams noslaucīt ar mīkstu lupatiņu. Kanvas izgatavošanā liela loma būs arī attēla kvalitātei. Vislabāk izmantot attēlu, kura izmērs būs vismaz divi megabaiti. Taču, ja runājam par formātiem, tad apdrukai pateicīgākie ir.jpg un arī .png formāti. Kanvu izgatavošana notiek vienas vai arī divu dienu ietvaros.

KAS RADA KANVU CENU?
Kanvas gala cenu rada dažādas pozīcijas. Viens no kritērijiem būs tas, vai nepieciešams izgatavot vienu kanvu vai to kolāžu vienā vai arī dažādos izmēros. Kanvas izmērs nosaka to, kāda būs sākuma cena. Ir iespējams izgatavot gan nelielus darbus, sākot ar 20×30 centimetru izmēru, gan lielizmēra drukas kanvas, līdz pat 120×180 cm. To, kā kanva izskatīsies un kādus efektus ir iespējams piemeklēt attēlam, būs iespējams salīdzināt elektroniski, veicot pasūtījumu.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *