Sup dēļi lielākai daļai no mums tiešām ne ar ko neatšķirsies no sērfinga dēļa, un tas nav bez skaidrojuma. 2000. gadu sākumā viens slavens sērfotājs R.Tomass piedāvāja alternatīvu risinājumu, kad sērfošanai nebūs viļņu un tas ir Stand Up Paddle Boarding.

Pēc viņa izpratnes, tas bija tikai veids, kā var saglabāt formu, trenēt līdzsvaru un izturību. Tomēr četrus gadus vēlāk, laikā kad tas parādījās vienā no ASV kanāliem, supošana kļuva ļoti populārs sporta veids. Skatītāji saskatīja tur lielas izredzes un par centāslai sūpošana pārtop par nacionālo sporta veidu. Mūsu valstī ar prieku tika pieņemta supošana, pielāgojot to Latvijas klimatam, tad sup izbraucieni palika par neparastu risinājumu, kad tiek izplānota atpūta ar draugiem vai arī ar ģimeni.

Uzzini vēl – http://www.bullulaivas.lv/izbraucieni-pa-upem-ezeriem-un-purviem/

Kādi tad sup dēļi būs pardošanā?

Parasti sup dēļi no sērfošanas dēļiem atšķiras ar savu garumu un platumu, taču, ja supošana ir profesionālā līmenī, tad sup dēļi jau ir identiski sērfošanas. Tagad ir izveidots ļoti daudz dažādu dēļu veidu. Universālie sup dēļi būs atbilstoši vienkārši atpūtai uz ūdens, dēļi tūrismam, ir labs variants nesteidzīgām pastaigām pa ūdeni, reisu dēļi, kas ir ātri un tiek pielietoti sacenšoties. Nav noliedzams, ka, nevar nepieminēt sērfošanas dēļus, savukārt pabeidz iedalījumu cietie sup deļi un piepūšamie. Kad tiek plānoti sup izbraucieni, parasti tiek paņemti tieši piepūšamie sup dēļi. Tos var ņemt līdzi jebkur, un dažādas avio kompānijas pievienoja tos sporta inventāra sarakstam. Bieži vien piepūšamie sup dēļi pārdodas komplektā ar airi, pumpi, remonta komplektu, drošības pavadu un transportēšanas somu. Bez šaubām, piepūšamie sup dēļi pieejami ļoti cieti, bet paši sērfotāji priekšroku dod tieši cietajiem dēļiem.

Sup īre vai arī labāk nopirkt, kas būtu izdevīgākais izvēles variants?

Kļūst vienmuļas pastaigas pa mežu un sporta nodarbības zālē? Tik tiešām aktīvā atpūta uz ūdens var būt tieši tas, kas nepieciešams! Mūsdienās šo vidi ļoti attīsta, turklāt bieži vien piedāvā noīrēt vasarnīcas, kur var tikt pavadīta atpūta ar draugiem vai radiem. Bieži vien viesu māju īpašnieki sāk piedāvāt papildus iespējas, kā piemēram, sup izbraucieni, laivu noma vai katamarānu noma, kad tuvumā atrodas ezers. Dārgākas atpūtas piekritēji var izbaudīt arī tādu pakalpojumu, piemēram, kā buru jahtas noma. Kā arī bieži vien vasarnīcu pakalpojumu klāstā ietilpst velosipēdu noma. Turklāt sup izbraucieni jau ir šodienas modernākā lieta, un teju katrs ceturtais izvēlās šo atpūtu. Ja supošana kļūst jau par aizraušanos, tad izdevīgāk ir jau nopirkt sup dēļi nekā piemēram sup noma.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *