Parasti, kad tiek runāts par jumta izvēli, šajā gadījumā svarīgs būs ne tikai jumta segums, bet viss mājas jumts kopumā. Un vēl, kad jumta veids mājai var tikt izvēlēts pat tikai būvniecības laikā, taču jau jumta segums, kā viens no būtiskākajiem mājas elementiem, būtu cītīgi jāizrēķina pie tam jāveic tā projekts pirms būvniecības uzsākšanas.

Būtu jāsaprot, kādi tieši jumta konstrukcijas veidi ir atbilstoši tieši Jūsu projektā. Jau ir tik ļoti daudz tipu – jumta spāres, sijas vai koka kopnes, kā tās atšķiras vai, ko izvēlēties, jau ir diezgan svarīgs jautājums, uz ko jāatrod atbilde.

Uzzini vairāk – https://freimans.com/lv

Kadi var būt cetniecības varianti jumtam?

Biežāk redzami ir tieši mansarda un divslīpju jumti, ir vēl arī vienslīpes vai arī maju četrslīpju jumti, un protams arī vairāku tipu apvienojumi. Interesantu ēkas stilu jau var panākt, kad jumta konstrukcija ir, piemēram, pavisam plakana, bet šajā gadījumā varētu būt ļoti daudz uzkopšanas darbu, tā kā nokrišņiem nebūs noplūdes iespēju, kaut gan jumta siltināšana un uzstādīšana ir izdevīgākā. Bez šiem ir pat tik neparasti kumta konstrukcijas veidi, kā piramīdas veida jumts, kurš līdzinās piramīdai. Minētais tips visbiežāk jau tiek pielietots kā rotājuma papildinājums jumtam. Vēl viens netradicionāls jumta konstrukcijas veids ir ar asimetriju, kurā vienmēr ir īsa mala un gara otra jumta puse. Ir jāsaprot, jo konstrukcija ir sarežģītāka, jo bez šaubām tā būs dārgāka. Tādēļ, ka uz neraksturīgajām jumta sastāvdaļām, ir vajadzīgs un papildus jumta segums.

Jumta konstrukcija – kāda tipa variants ir labākais?

Izvēloties tāda veida lietu, piemēram, kā jumta spāres, ir jaielāgo, ka jumta uzstādīšana būs ļoti darbietilpīga. Jumta konstrukcija tiks mērīta, uzstādīta kā arī piezāģēta jau uz paša objekta. Šādi jumta konstrukcijas veidi tike izmantoti tikai maza tipa projektos, kas ir līdz 6 metriem. Jumta spāres paredz ēkas nesošās sienas, pie kā tās stiprināt, taču kā liels pluss jau ir tas, ka jumta spāres var pielāgot uz vietas celtnes specifikai. Bet jumta kopnes var izcelties ar savu kvalitāti, tas ir arī tāpēc, ka to ražošanā izmanto programmatūru, bet pašu kopņu izveidē tiks pielietots pilnīgi automatizēts process, kas tieši izslēdz jebkādas kļūdas. Objekts varētu būt arī bez tik nepieciešamām nesošam sienām, kas, savukārt, nodrošina ekonomiju visam projektam. Koka kopnes ļauj neierobežoti izdomāt un arī pārdomāt projektu jebkurā brīdī, un vēl pati jumta uzstādīšana būs viegli izdarāma un saprotama. Un galvenais jumta uzstādīšana aizņem maz laika, kā piemēram, lai uzstādīt vienkāršu privātmāju, koka kopņu jumta uzstādīšana aizņem no vienas līdz divām dienām.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *