Sup dēļi vairumam no mums tiešām ne ar ko neatšķirsies no parastakā serfinga dēļa, protams, ka šis apstāklis nav bez iemesla. 21.gs. sākumā viens slavens sērfotājs R.Tomass piedāvāja alternatīvu risinājumu, laikā kad priekš sērfošanas nav viļņu un tas ir Stand Up Paddle Boarding.

Pēc viņa domām, šis variants bija veids, kā uzturēt formu, uztrenēt līdzsvaru un izturību. Tomēr četrus gadus vēlāk, tad kad tas parādījās kādā no ASV kanāliem, sup izbraucieni kļuva ļoti populārs sporta veids. ASV iedzīvotaji saskatīja tur lielas cerības un par centās supošanu padarīt par nacionālu sporta veidu. Mūsu valstī supošana bija pieņemta ar lielu atsaucību, pielāgojot to mūsu dabai, tad sup izbraucieni palika par neparastu variantu, tad, kad tiek izplānota atpūta ar ģimeni vai draugiem.

Padomā vairāki sup izbraucieni? Kā var atrast priekš sevis piemērotu dēli?

Visi sup dēļi ka arī veidi jau ir ar dažiem trūkumiem vai priekšrocībām. Ja supošana ir tas, ko tieši gribat, ir jāsaprot, kas tad jau ir svarīgāks: serfošanas manevrēšana, universāla stabilitāte, pārgājiena tipa ērtības vai sacīkšu sup dēļi, kuri pārsteidz ar ātrumu. Lai sup izbraukumi izdotos, versiet īpašu uzmanību SUP izmēriem un tam, kā tie ietekmē uz īpašībām, kas ir dēlim. Sup dēļi priekš sērfinga ražoti konkrēti iešanai pa viļņiem. Populārākie ir universālie sup dēļi, tie tiek ražoti dažādu izmēru, medeļu un standartā ir piepūšamie. Atrodiet piemērotu garumu un platumu atkarībā no jūsu vēlmēm, garuma, smaguma, prasmēm. Sup dēļi priekš tūrisma nevainojami slīd, savukārt lielā garuma dēļ, dēļi var uzņemt ātru ātrumu, bet platums nodrošina stabilitāti. Sacensību sup dēļi jau tiek saukti par raķeti starp visiem dēļiem. Vēl viena svarīga lieta būs dēļu garums, platums un biezums, kas ietekmē to, kāda būs pati supošana. Kā arī neaizmirstam par pamata aprīkojumu – drošības vesti un drošības pavadu, bez šīm lietām nebūs rekomendējams doties ūdens izklaidēs.

Sup īre vai vislabāk iegādāties, kas tad būtu izdevīgākais variants?

Šodienas iespēju vidē pastāv tiešām ļoti daudz variantu, kā tiek pavadīta aktīvā atpūta, pie tam nav nozīmīgi, vai Jums plānos būs atpūta ar ģimeni vai draugiem, jebkādam gadījumam var uziet savējo. Protams mūsdienās pilsētas iemītniekiem tīk daudz ceļot, bet tikai apskatieties, kas ir Jums apkārt! Latvijas teritorijā pastāv tiešām daudz opciju, lai Jūsu aktīvā atpūta varētu būt izcila. Neskaitāmas muižas, kas ir gleznainajās vietās, pie tam, to piedāvājumā būs velosipēdu noma, lai izzināt apkārtni. Tādēļ, ka visbiežāk viesu nami ir ūdens tuvumā, tiek daudz piedāvāta laivu noma vai arī katamarānu noma, turklāt aizraujoši, ka pat buru jahtas noma ir iespējama, kaut kur ārpus Rīgas. Kā arī, gadījumā ja šāda veida aktīvā atpūta būs apnikusi, ir neredzēta alternatīva – sup izbraucieni. Pati supošana Latvijas teritorijā ir vēl diezgan jauna izklaide, bet sup noma jau tagad ir populāra. Turklāt pat ir cilvēki, kuriem būs lētāk iegādāties dēli, nekā tik bieži izmantot tādu pakalpojumu, kā sup īre.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *