Kad celtniecības posms nokļūst pie tik būtiska momenta, kā jumts mājai, ir jāvelta lielāka verība tādam posmam piemēram, kā jumta segums. Šodien jumts pilda ne tikai drošības funkciju mājai, bet arī vēl būs tās skaistuma sastāvdaļa.

Šodien pastāv tik daudzi dažādi jumta konstrukcijas veidi, kad raibs paliek gar acīm. Savukārt, koka kopnes iespējams pielietot ne vienīgi, kā ārējās mājas konstrukcijas, taču varētu būt izvēlēts kā mūsdienīgs dizaina elements.

Mājas jumts un tā vizuālais izskats

Jumta konstrukcija, ko visbiežāk mēs visi redzam apkārt jau ir jumts ar diviem slīpumiem, šis veids izceļas ar praktisku izmantošanu, saprotamu uzlikšanu kā arī šim variantam būs piemērots jebkura veida jumta segums mājai. Pieprasīts tagad ir arī mansarda jumts, kur jau ir četras plaknes uz katru pusi mājai divas. Dotais variants būs tik ļoti pieprasīts, jo tiks iegūta papildus telpa. Saimniecības ēkām visbiežāk izmantota jumta konstrukcija ir vienas slīpnes, taču šo tipu nepielieto lielāka tipa ēkām. Interesanta kā arī sarežģīta konstrukcija ir jumts ar četrām slīpnēm. Jumta uzstādīšana ir vienkārša, bet kopšanā sarežģīts ir plakanais jumts. Jumts dažreiz paredz dažādu veidu apvienošanu, padarot ēku pamanāmu un neatkārtojamu.

Kāda tipa var būt jumta segums?

Izvēloties tāda veida opciju, kā jumta spāres, būs jaielāgo, ka tieši jumta uzstādīšana būs ļoti darbietilpīga. Jumta konstrukcija tiek piemērīta, uzlikta kā arī zāģēta tieši uz vietas celtniecības objektā. Šādi jumta konstrukcijas veidi izmantojami vien maza tipa objektos, līdz sešiem metriem. Pie tam jumta spāres paredz nesošās sienas, pie kā tās tiks stiprinātas, kaut gan tiešam kā liels pluss ir tāds, ka jumta spāres var būt arī sataisītas atbilstošas uz vietas objekta specifikai. Bet kopnes izceļas ar to kvalitāti, tādēļ, ka to ražošanā pielieto programmatūru, bet pašu kopņu izveidē tiek pielietots automatizēts darbību komlekss, kas ir tas, kas izslēdz jebkādas kļūdas. Ēka varētu būt arī bez tik nepieciešamām nesošam sienām, kas ir tas, kas nodrošina ekonomsikumu visam projektam. Kopnes ļauj neierobežoti plānot vai pat pārplānot projektu jebkurā brīdī, un vēl jumta siltināšana vai uzstādīšana ir vienkārša kā arī skaidra. Un visbeidzot jumta uzstādīšana aizņem maz laika, piem., lai uzstādīt vienkāršu māju, koka kopņu jumta uzstādīšana aizņem no vienas līdz divām dienām.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *