Jebkuras mājvietas un biroja telpas interjera pamatā būs grīdas. Mūsu laikmetā eksistē tik daudzi grīdas segumi, ko iespējams piemeklēt tieši Jūsu mitekļa dizainam. Viens priekšroku dod ierastajiem un salīdzinoši lētajiem materiāliem, piem., lamināts, linolejs, kovrolīns vai flīzes.

Savukārt, vēl citiem vairāk patīk grīdas segumi, kuri tad ir jaunāki un dārgāki, kā piemēram, marmoleum, ielietās grīdas vai parkets. Protams, tad, kad tiks meklēts jauns grīdas segums, jau ir jāsaprot, kurā istabā šis būs uzklāts, jo dažādiem materiāliem jau ir savādākas īpašības. Ja tiek skatīti, grīdas segumi guļamistabā un priekšnamā standartā ir izvēlēti citādāki, tā kā priekšnams būs daudz biežak izmantots nekā, piemēram, Jūsu guļamistaba.

Grīdas kā arī to izvēlēšanās kritēriji

Mūsdienīgi grīdas segumi ir tik tiešām lielā variācijā, bet biežāk segumu izvēle ir starp fližu grīdu, parketa dēli un laminātu. Saistībā ar flīzem viss ir saprotams, bet kā var izprast, kas būs labākais variants – laminats vai jau parkets? Jo sākumā liekas, ka šie abi materiāli jau ir tiešām līdzīgi. Lamināts var izcelties ar daudzām priekšrocībām, kā piemēram, pieejamā lamināta cena un arī uzstādīšana. Visiem ir zināms, ka ne vien lamināta ieklāšana, bet arī demontēšana būs vienkārša un to iespējams izdarīt pašrocīgi. Šī veida grīdas dēļi neizdegs saulē un to virsma būs anti statistiska, neizsauc alerģiju kā arī nekaitē veselībai. Tagad ražotais lamināts izceļas ar dabai draudzīgiem materiāliem, bet to izgatavojot tiek ekonomēti gabas resursi. Taču kā lielākais lamināta grīdlīstes mīnus jau būs tas moments, kad viņu nebūs iespēja atjaunot. Jebkuram no mums ir skaidrs, ka lamināts izberžas laikam ejot, diemžēl tas tad ir pilnība jāmaina. Visizturīgākais lamināts ir trīsdesmit trešās klases, kas var kalpot pat līdz divdesmit gadiem, bet patlaban visbiežāk ir likts trīsdesmit otrās klases lamināts.

Parkets var izcelties ar daudzām labām īpašībām – ugunsizturība un karstumizturība, absorbē skaņu, droša izmantošana, izturība un higiēniskums. Parketa grīdas dēļi jau ir izgatavoti no dabīga koka, kas ir tas, kas padara tā cenu tik augstu, no šī arī radās stereotips, ka parketa cena ir pārāk augsta, lai to pirktu. Taču eksistē arī pieejamāks variants un tas ir trīsslāņu parkets. Pamatā ir trīs parketa tipi – visdārgakais masīvais parkets, aiz tā iet divslāņu un trīsslāņu parkets. Bez tā ir jāpievērš uzmanība tam, vai tiešām parkets ir nevainojamas formas. Priekš tam, lai uzzināt, cik grīdlīstes ir ģeometriskas, parketa dēļi ir jāsaliek kopā. Šeit nedrīkst būt spraugas. Parasti, ja ir izvēlēts parkets, tiek izmantots mitruma mērītājs, kur parketa mitruma koeficientam jābūt 9% robežās.

Un protams, ka, kad tiks izvēlēts labākais parketa centrs, izlasiet atsauksmes un tikai tad komunicējiet ar pārdevējiem. Diezgan bieži tur tiek pārdots arī lamināts, vērsiet īpašu vērību, ka biežāk tas laminats akcija kuram ir atbilst 32 klasei. Izjautājiet visu par likšanas tehniku, parketu labāk, lai ieklāj speciālists.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *