Ja Jūs esiet veselīgas ēšanas principu piekritējs, tad droši vien esiet manījuši, cik tad uztura bagātinātāji paliek populāri, īpaši kolagēns. Kas tiešām būtu pats kolagēns?

Tas ir izplatītākais proteīns mūsu organismā, kas veicina ādas, locītavu, skrimšļu, matu kā arī audu jaunību un elastību. Tieši tas būs saistaudu bāze un veido vienu trešdaļu cilvēka ķermeņa olbaltumvielu, kā arī ap 80% no sausās ādas masas. Vairāku faktoru rezultātā, piemēram, pienākošais vecums vai augsta fiziska slodze var arī iznīcināt dabisko kolagēnu. Bez tam dabikā kolagēna izsīkums, kurš ir zarnu gļotādas sastāvdaļa, varētu veicināt pārtikas pārstrādāšanas problēmas organismā. Līdz ar to bieži vien cilvēkus piesaista dzeramais kolagēns vai kolagēna pulveris, mēģinot šādi saglabāt savu veselīgu organismu.

Kādam nolūkam tieši kolagēnu lietot?

Izplatītākie kolagēna tipi mūsu organismā, saskaņā ar zinatnieku redzējumu, būs pirmais, otrais, trešais, ceturtais, piektais un desmitais. Pirmais tips jau ir sastopams 90% audos. Tieši tas sastopams dermā un tiek uzskatīts par pamata kaulu organiskā sastāva sastāvdaļu. Pirmā tipa dabiskais kolagēns palīdz konstruēt muskuļu, cīpslu un skeleta saites un arī organisma iekšējos orgānus. 2. tips ir šķiedraudu kolagēns. Uziets locītavās, acu apvalkā. 3. tips ir muskuļu un vēl asinsvadu sienās. IV tipa olbaltums veido šūnu membrānas, kuras atbalsta audu šūnas, 5. tips atrodas uz matu šūnu kā arī placentas virsmas, taču X tips nodrošina kaulu veidošanos, augšanu, locītavu skrimšļa attīstību ka arī pārveidošanu. Uztura bagātinātāji visbiežāk satur dzīvnieku un jūras produktu kolagēnu. Liellopu kolagēnu galvenokārt pārstāv II un III tips. Viennozīmīgi tas ir un paliks bagāts ar glicīnu un prolīnu, turklāt šī veida kolagēns kauliem ir labākais variants. Zivju kolagēns (1., 2., 3. tips) viegli absorbējas kā arī nodrošina gremošanu. Tas jau ir efektīvākais proteīns un nodrošina palīdzību iekšējiem orgāniem, asinsvadiem, locītavām, skrimšļiem, kauliem kā arī ādai. Tādējādi, ja tiks atrasts kolagēns nagiem, matiem vai jau kolagēns muskuļiem, tad tas būs tieši no jūras produktiem.

Kolagēns locītavām vai nagiem – kā tad nopirkt?

Kad pienak brīdis, ka būtu nepieciešams kolagēns, pirkt to iespējams ne vien aptiekā uz vietas, bet, protams, arī online vidē. Kaut gan mēģiniet uzzināt vairāk tieši par uzņēmumu, kā arī viņa zināmu reputāciju, tādēļ, ka, tie uztura bagātinātāji ir jālieto iekšā organismā. Saprotiet priekš sevis, kāds tieši ir vajadzīgs variants – kolagēns nagiem, matiem, vai , piemēram, kolagēns kauliem, muskuļiem. Protams, pirms pirkt jau ir vajadzīgs noskaidrot, kāda tad ir kolagēna lietošana. Vispār pastāv dzeramais kolagēns, kurš jau ir gatavā formā. Šis variants ir bioloģiski pieejams, pie tam ir piemērots pat cilvēkiem, kuri cieš no gastrīta. Tas ir viegli lietojams, un tāda lieta nav pašam jāgatavo – 1 pudele jau satur dienas devu 5 gramus. Plaši tiek izmantots kolagēna pulveris, kurš tad būs viegli uzņemams. Bet tajā pat brīdī, ja šis kolagēns pirkts tiek ne pakas veidā, tad dzēriens būs jāsagatavo saviem spēkiem, šis process ceļojot nav ērti. Kapsulas un tabletes ir ērtākais lietošanas paņēmiens, ko var paņemt līdzi uz darbu vai ceļojumā. Bez šaubām, ja būs skatīts kolagēns, atsauksmes ir tas, ko ir jāapskata vispirms, tā varēsiet atrast piemērotāko risinājumu priekš sevis.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *