Mūsdienās netrūkst veidu kā darba devējam un darba ņēmējam uzsākt savu sadarbību. Pateicoties speciālām interneta vietnēm, ir ļoti viegli atrast darbu ne tikai Latvijā, bet arī ārzemēs.


Darba meklētājs ar darba devēju var satikties sociālajos tīklos, dažādos sludinājumu serveros un pats speciālos vakanču portālos. Lai arī emigrācijas vilnis ir aiz muguras, darbs ārzemēs daudziem joprojām ir aktuāls un nepieciešams. Darbs ārzemēs allaž šķiet ļoti vilinošs, taču vienmēr nepieciešams veikt nelielu izpēti par darba devēju un piedāvājumu kopumā.

VAI CV PARAUGI PIEEJAMI ONLINE?
Motivācijas vēstules un CV iesniegšana kopā ar savu darba pieteikumu, daudziem darba devējiem ir obligāta prasība. Lai darba devējam par sevi atstātu labu iespaidu, nepieciešams vēstuli un cv izveidot korekti un precīzi norādot nepieciešamo informāciju. Gan tiešsaistē, gan arī bezsaistē ir atrodami dažādi motivācijas vēstuļu un CV aizpildīšanas paraugi. Jebkurš no mums, tostarp darba devēji, priecājas saņemt korekti noformētus dokumentus, jo tas ne tikai liecina par kandidāta nopietnajiem nolūkiem, bet arī būtiski atvieglo izvēles procesu. Motivācijas vēstule ir svarīga gan darba devējam, gan darba meklētājam, jo ir iespēja rakstiski parādīt savu kompetenci konkrētajai vakancei vai sfērai kopumā. Gan darba ņēmējiem motivācijas vēstulēs, gan darba devējiem savos sludinājumos, vajadzētu izvairīties no vispārinātu un abstraktu frāžu lietošanas, ko bieži varam novērot, meklējot darba sludinājumus.

VAI PIETEIKUMS JĀSŪTA VISIEM DARBA DEVĒJIEM?
Līdz šim nav bijis iespējams izdalīt to, kurā no Latvijas reģioniem darbs tiek meklēts visvairāk. Neatkarīgi no tā vai tiek meklēts darbs Talsos vai Daugavpilī, uz vienu vakanci būs daudz pieteikumu. Visus nepieciešamos dokumentus, ko darba devējs lūdz iesniegt kopā ar darba pieteikumu, vēlams aizpildīt korekti un precīzi, tādējādi palielinot savas iespējas saņemt aicinājumu uz interviju. Tas rada pirmo iespaidu par sevi un attiecīgi darba devējam ir vieglāk izvēlēties potenciālo darba ņēmēju.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *