Ziema ir beigusies un nāk klāt Vasarsvētki. Kalendārs jau sāk atgādināt par to, kam tad būs vārda dienas maijā vai jūnijā. Bez tam jūnija beigās mēs visi sagaidīsim vēl vienus ļoti gaidītus vasaras svētkus – Jāņus un Līgo dienu. Tie būs svētki, kas izsenis Latvijā bija ļoti tuvi un gaidīti, tas jau bija saistīts ar dažādiem mistikas ticējumiem, kā arī tradīcijām.

Taču arī mūsdienās mēs ar prieku atzīmējam gan Vasaras svētkus, tā arī Līgo. Bet šie notikumi ir vienmēr kopā ar ritmiskām dziesmu skaņām kā arī skanīgiem dzejoļiem. Kurā vietnē tad tos, lai atrod? Patlaban, kā smieklīgi Līgo pantiņi, tā arī dzimšanas dienas apsveikumi, sastopami dzejoļu portālu mājas lapā, kur pie tam pastāv parocīgs instruments dzejoļu meklēšanā.

Slavenākie Jāņu apsveikumi šodien

Nemaz nevar izcelt, kas būtu labāks šodien – klasiski Jāņu dienas dzejoļi vai arī nerātni Līgo pantiņi. Labāk būtu vadīties tieši pēc tā cilvēka, kam ir vēlme veltīt apsveikuma vārdus. Taču, ja Jums draugos ir diezgan atšķirīgi cilvēki, tad vislabāk doties tādā mājas lapā, kur būs plašs apsveikumu klāsts. Tādā vietnē iespējams uziet vienuviet gan to, kas tieši ir Vasarsvētki, gan būs pieejami dzimšanas dienas dzejoļi vai pat smieklīgi Līgo pantiņi. Svarīgi, lai katros svētkos būtu pieejami bērnu pantiņi. Tādā gadījumā iespējams taupīt laiku un jebkuru veidu Līgo svētku vai Jāņu dienas pantiņi būs tiešām viegli sameklējami!

Ne vien Jāņu apsveikumi, bet, protams, arī Vasarsvētku tradīcijas – kur viss ir vienuviet?

Nāk Līgo svētki un galvenais, ko visi meklē tad ir šie Līgo dzejoļi. Kaut gan mūsu vecmammas šos svētkus uztver nopietnāk un būtu ļoti laimīgas, ja mēs godātu tradīcijas saistībā ar šiem svētkiem. Kādas tieši Līgo svētku tradīcijas būtu pazīstamākās? To var arī uzzināt dzejoļu krājumu mājas lapā. Pastāv arī tādas vietas, kurās varēs atrast Mātes dienas dzejoļus, kā arī lasīt vairāk jau par to, kas ir Vasarsvētki, ticējumi saistībā ar šiem svētkiem un daudz citu interesantu lietu. Tādēļ, ja būs skatīti Māmiņu dienas, Līgo vai arī Jāņu dienas pantiņi, var rekomendēt tikai tādu vietu, kurā būtu viss – sākot, piemēram, ar bērnu dzejoļiem un beidzot ar informāciju par svētkiem, paražām un svētku kalendāru.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *