Pat ar jaudīgām ārdurvīm un vēl uzticamām slēdzenēm nav iespējams pilnīgi būt pārliecinātiem par mājokļa drošību. Priekš tam, lai pēc iespējas maksimāli paaugstinātu mājvietas drošību, būtu vajadzīga signalizācijas uzstādīšana mājai vai dzīvoklim.


Visas šodienas ierīces strādā pēc līdzīga principa, tomēr atšķiras tieši pēc datu pārraides tipa, sensoru daudzuma un veida, kā arī dažām citām funkcijām. Lai saprastu priekš sevis, kas tad katrā konkrētajā variantā jau ir labāks, Jums jāizprot, kāda veida drošības risinājumi eksistē un kādā veidā tie strādā.

Uzzini vairāk – https://eurocash1.lv/pakalpojumi/seifu-noma/

Tehniskā vai fiziskā apsardze, kādi tad veidi jau ir atrodami?

Skatoties, kādi ir drošības risinājumi, mājokļa aizsardzībai, atklājas, ka to ir salīdzinoši liels skaits. Jūs varat paši sev uzstādīt aizsardzības sistēmu vai varbūt griezties tieši pie profesionāļiem. Pamata atšķirība ir tajā, ka, vēršoties tādā uzņēmumā, Jūs varat būt droši, kad iebrukšanas gadījumā nāks momentāla reakcija un, protams, dienests dosies uz apsargājamo objektu. Pretējā gadījumā būs pašiem jākontrolē un vajadzības gadījumā jāsauc policija. Apsardzes veidi iedalās – tehniskā un fiziskā apsardze, inženiertehniskā un kombinētā apsardze.
Fiziskā apsardze – visi esam redzējusi sargus tirdzniecības vietās vai kāda stāvlaukuma sargu, to arī dēvē par fizisku apsardzi. Visbiežāk fiziskā apsardze tiek izmantota laikā, kad būs vajadzīga apsardze kādā sabiedriskā pasākumā, vai varbūt jāparved kāda dārga lieta, gan arī mājokļa aizsardzība. Izvēloties pakalpojumus no uzticamas firmas būs droši, tā kā tiem parasti jau ir visi sertifikāti, kā arī garantijas. Taču eksistē alternatīva, kad tad tiek atrasti cita veida drošības risinājumi, kā piemēram, sargs, ko varētu censties noalgot un kas sargās īpašumu. Tomēr tādā gadījumā pastāv diezgan neskaidras garantijas.
Vēl kāds opcijas variants, kuru piedāvā kvalificēti uzņēmumi ir tehniskā apsardze, kas ir tiešām ļoti drošs un uzticams veids. Šinī izkārtojumā tiek veikta signalizācijas uzstādīšana pie Jums īpašumā no kuras signāls un bieži arī video nonāk uz “pulti” sargiem, kuri visu diennakti seko objektiem. Tādā veidā uz īpašumu dodās ātrās reaģēšanas vienība un arī informē Jūs par situāciju kopumā. Nenoliedzami, Jūs varat arī paši uzlikt signalizāciju, kas nodos ziņu uz telefonu, taču nenoliedzami speciālisti to visu paveiks ātrāk.
Palikušie 2 veidi ir inženiertehniskais variants un kombinētais, kur visiem saprotams, kas ir kombinētais – daudzu opciju apvienojums, piemeklējot visdrošāko kombināciju. Savukārt, inženiertehniskais variants būs tas, kad tiek izmantoti, piem., metāla žalūzijas vai dzelzs režģi, piemēram, kā veikalos uz ielas. Tas nevar nodrošināt pilnīgu drošību, kaut gan viennozīmīgi aizturēs iebrucēju uz ilgu laiku.

Ieteikumi apsardzes uzņēmuma piemeklēšanā

Biznesmeņi ar pieredzi, kuri jau sadarbojas ar vairākām apsardzes firmām, izceļ, kam tad jāvērš pastiprināta uzmanība, izvēloties šāda tipa uzņēmumu:
1) Darba pieredze. Nepastrīdami svarīgs moments, jo darba pieredze atspoguļojas profesionālajā izaugsmē, kā arī liela stāža uzņēmumi darbības laikā būtiski palielina iespējas un piedāvājumu.
2) Klienti. Kvalitatīvs apsardzes uzņēmums vienmēr izceļas ar lielu klientu daudzumu, tostarp lielu pastāvīgo klientu skaitu.
3) Kompānijas personāls. Aizsargājot vairākus objektus vai personas, ir vajadzīgs ne vien liels darbinieku daudzums, bet arī sakomplektētas ātrās reaģēšanas komandas, kas tad būs gatavas doties prom pēc pirmās trauksmes jebkurā laikā.
4) Tehniskā apsardze ar “pulti”. Šis būs viens no kritērijiem, kurš atšķir stabilu apsardzes kompāniju. Šāds drošības panelis ļauj saņemt trauksmes signālu pat tad, kad objektā neviena nav, bet signāls sāk darboties.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *