Lai redzes problēmas nesagādātu problēmas dienu no dienas un sadzīvē, ir nepieciešams atrast sev piemērotu redzes korekcijas veidu. Saprotams, brilles un acu operācijas ar lāzeru arī ir opcija, taču daudzi izvēlas par labu kontaktlēcām.

Daudziem tik ierasto briļļu izmantošana un lietošana ikdienā, nešķiet komfortabla, tādējādi tiek meklētas alternatīvas, kas neizmaksā pārāk dārgi un ir atbilstošas dažādām optikas problēmām. Mūsdienās ir pieejams ļoti ievērojams kontaktlēcu piedāvājums un arī lēcas izšķir gan pēc lietošanas ilguma, gan īpašām optometriskām diagnozēm. Kontaktlēcas iespējams iegādāt e-veikalos un arī, protams, redzes salonos visā Latvijā. Ieteikums kontaktlēcas pasūtīt, balstoties uz acu ārsta vai optikas speciālista pārbaudes un specifiskiem norādījumiem, jo av var uzzināt vairāk par to, kas tieši Jum vajadzīgs.

KĀDAS IR LĒCU ATŠĶIRĪBAS?

Kontaktlēcas online ir atrodamas ļoti daudz un dažādos optikas preču vai produktu salonos. Katrā no tiem ir savādāks klāsts un tiek piedāvāts iegādāties dažādu zīmolu un valkāšanas ilguma lēcas un citas optikas preces. Pēc lēcu lietošanas ilguma tiek izšķirtas lēcas, kas kalpo vienu dienu, 2 nedēļas, mēnesi, 3 mēnešus, pusgadu un lēcas, kurām ir iespējams lietošanas termiņu padarīt garāku. Pēc lēcu tipa iedala multifokālās kontaktlēcas, toriskās lēcas, krāsainās kontaktlēcas un arī kontaktlēcas ar dažādiem zīmējumiem, kas var būt gan optiski piemērotas redzes stiprumam, gan nereti kalpo kā dekoratīvs stila elements.

KUR IR VISLĒTĀKĀS KONTAKTLĒCAS?

Cena ir noteicošs faktors arī optikas precēm. Cenas visur ir vidēji vienādas, atšķirība varētu būt tikai pāris eiro konkrētam preču veidam. Vienas dienas lēcas apmēram izmaksā 30 eiro un komplektā ir 30 kontaktlēcas, kas nozīmē piecpadsmit kontaktlēcu pārus. Kontaktlēcas, ko var izmantot 2 nedēļas pa dienu, maksā ap 20 eiro un komplektā ietilpst vairākas lēcas, kas nozīmē to, ka šāda tipa lēcas ir nedaudz izdevīgākas par lēcām viendienītēm. Savukārt kontaktlēcas, kas paredzētas specifiskām redzes problēmām, pastāv iespēja valkāt gan tikai pa dienām, gan cauru diennakti. Toriskās lēcas lieto pēc speciāla režīma ar pārtraukumiem gan tikai pa dienu, gan arī naktīs. To cena ir ap 50 eiro un kalpo kā spēcīgs redzes korekcijas līdzeklis, tādēļ pirms to iegādes un lietošanas, nepieciešams konsultēties ar savu optometristu. Tiem, kuriem ir nepieciešama redzes korekcija gan tālumā, gan tuvumā, ir iespējams iegādāties multifokālās lēcas un to cena ir vidēji ap trīsdesmit eiro

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *