Mūsdienās uzlīmju vai vizītkaršu izgatavošana ir ļoti populārs drukāšanas pakalpojums. To tirāža sasniedz miljoniem eksemplāru, kā arī šeit var droši minēt, ka tieši tas tad ir kā viens no galvenajiem drukas veidiem, kuru lieto biznesā. Tā joma, kurā var būt izmantotas uzlīmes vai vizītkartes tomēr ir ļoti plaša.

Uzlīmes izvieto uz pārtiku, alkohola iepakojumu, aptiekas produktiem, parfimērijas, un dažādu citu izstrādājumu iepakojuma. Protams, arī uzņēmēji, kuri neražo preces, parasti izvēlās sūtīt personalizētas uzlīmes un vizītkartes, lai tādējādi padarīt dāvanas īpašas, piem., partneriem.

Uzlīmju druka – kā notiek process?

Interesanti, bet uzlīmju izgatavošana, kā arī atbilstošas metodes izvēle ir atkarīga no krāsas izvēles, attēla specifikas, pasūtītā skaita, izejmateriāliem un cita veida faktoriem, arī cena būs no tā atkarīga. Pieprasītas tehnoloģijas, kā pasūtīt un drukāt uzlīmes:
-Digitāla uzlīmju druka. Tam nebūs vajadzīgs sagatavošanās etaps, tāpēc būs izdevīga uzlīmju druka nelielām tirāžām, taču, pieaugot klienta pasūtījuma daudzumam, pašizmaksa nesamazināsies.
-Fleksogrāfija. Tieši šītehnoloģija tiek izmantota, kad tiek pasūtīta uzlīmju izgatavošana lielā skaitā – sākot ar piecdesmit tūkstošiem gab. Tehnoloģija ir piemērota darbam ar tiešām dažādiem materiāliem, attēls būs kvalitatīvs un ar spilgtām krāsām.
-Termopārneses vai arī folija uzlīmes druka. Šī metode izdevīga nelielām tirāžām, kas ir no 1000 vienībām. Šeit vajadzīgs speciāls printeris. Šajā gadījumā var strādāt ar kartonu, tekstilizstrādājumiem, papīru un pat sintētiku. Tādas apaļas uzlīmes būs spēcīgas pret jebkāda veida UV starojumu, temperatūras svārstībām.
-Ofseta druka. Piemērots drukāšanai uz kartona un papīra. Šinī izkārtojumā drukāt uzlīmes izdevīgi vidējās tirāžās.
-Termo druka – Līdzīga termopārnesei, taču ar zemākas kvalitātes rezultātu. Piemērots tādu produktu aplīmēšanai, kur ir mazs glabāšanas termiņš – vidēji 3 – 4 mēneši.
-Karstā druka būs labi piemērota etiķetes uzlīmes dizainam. Attēls tiek novietots no klišejas uz darba virsmu zem spiediena, ņemot vērā noteiktu temperatūru. Piemērots drukāšanai uz plēves vai auduma vai pat ādas, izmantojot hologrāfiskas un metāliskas krāsas. Drukas veikšanas termiņu nosaka izkārtojuma sarežģītība, pasūtījuma apjoms un cita veida kritēriji.

Kur tad uzlīmju un vizītkaršu druka ir vislabākā?

Viens no pirmajiem jautājumiem, kas jāuzdod priekš sevis, ir tas, ar ko tad gribat darboties – ar parastu starpnieku, reklāmas aģentūru vai arī ar drukāšanas firmu. Piemēram, liela tipogrāfija ar vairāk nekā 10 gadu pieredzi liecina par to, kad klienta pasūtījums un vēlēšanās būs sadzirdētas, un, ekonomējot līdzekļus, būs atrasts atbilstošākais variants priekš Jums, kur pati uzlīmju druka, cena, kā arī piegāde klientam tiks tik labi izplānota, ka tiešām būsiet apmierināti. Centieties lasīt vairāk datu par pašu kompāniju, apskatiet rekomendācijas internetā no citiem klientiem. Kad pasūtījums ir neparasts un sarežģīts, šajā gadījumā labāk būtu sazināties ar pašu tipogrāfiju un tad apspriest nianses ar menedžeriem.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *