Drošs kamīns nemaz nav tikai telpas sildīšanas ierīce – interjera kamīni parasti ir masīvas konstrukcijas, kuras kļūst tieši par interjera centrālo daļu. Lai arī Kaut gan uguns liesma vienmēr pievilina sev uzmanību izmantojot nebeidzamo liesmu spēli, ne mazāk būtisks ir pats kamīna izskats: iebūvējamais, stiprināms tieši pie sienas, salveidīgs, daudz atrodami ir vēl stūra kamīni.

Pie tam vajadzētu padomāt par stilu – klasiskā vai arī kādu mūsdienīgu variantu – tie jau ir tikai pāris kamīnu tipi, no kā var piemeklēt piemērotu variantu, parasti preču katalogs šeit var labi palīdzēt. Interjera kamīni jau diezgan ilgi veicina telpas koptēlu un tāpēc tā izvēlei ir jāpievēršas īpaši pārdomāti. Pie tam ir jāizlemj par iekuršanas veidu kā arī krāsniņas konstrukciju – no tā būs atkarīga kopējā darbojošās sistēmas energoefektivitāte.

Sauna vai pirts – iespējamas apkures iespējas un veidi

Jebkurš profesionālis teiks, ka pirts vai arī saunas pamata daļa ir un paliks krāsniņas. Izvēloties pirts krāsnis, sākumā jāizdomā, kas tieši būs izmantots kā degviela: malka vai, piemēram, elektrība. Malkas apkures krāsnis, nenoliedzami, labāk atbilst standarta pirts tradīcijām, pie tam tās optimālais dizains var būt panākts, lietojot diezgan dažādus ražošanas izejmateriālus. Nenoliedzami, bez tā pirts krāsnis malkas apkuri mums tomēr ir ierastāks veids. Vienīgais mīnuss, ar ko var saskarties cilvēki, kuri uzstāda saunas krāsnis tieši ar ar malkas kurināšanu, ir vajadzība pēc pastāvīgas uzkrāto ogļu un pelnu tīrīšanas. Savukārt, elektriskās pirts krāsnis ir dārgs prieks, taču tām jau ir konkrētas priekšrocības: ērtība un arī izmantošanas drošība. Šinī gadījumā iekārtas pareizai darbībai jau būs būtiska uzticama elektroinstalācija un atsevišķs elektrības panelis. Ja pirts krāsnis varētu būt elektrības un malkas kurināmas, tad saunas krāsnis visbiežāk būtu vienīgi elektriskās, kas tad atvieglina krāsns tīrīšanu un arī uzturēšanu, jo saunas visbiežāk jau ir uzstādītas vai, piemēram, pagrabā privātmājai vai arī daudzdzīvokļu namu dzīvokļos.

Interjera kamīni vai arī saunas krāsnis elektriskās – kur labāk pirkt?

Visbiežāk, apjautot, ka jau ir vajadzīgi stūra kamīni vai varbūt saunas krāsnis, ikviens no mums tad nesaprot kur griezties. Kad tiek būvēta māja ar projektu, kuru izstrādāja kvalificēts speciālists, parasti viņš pats var rekomendēt, kur tad labāk būs sūtīti interjera kamīni vai arī krāsnis. Bet tajā pat brīdī, ja nebūs skaidrs kur tad pasūtīt, ko tieši pasākt? Sākumā ir rekomendējams saprast, kas ir labākais pārdevējs. To var vienkārši noskaidrot, izpētot interneta lapu, pārdevēja darbības ilgumu un rekomendācijas onlainā. Pēc tam ieteicams aplūkot interesējošo informāciju par pašu ražotāju, kā tad interjera kamīni un krāsnis ar malkas apkuri ir pārdoti. Šeit nav būtiski, ko tad pērkat – malkas apkures krāsnis vai arī saunas krāsnis elektriskās, jo svarīgāka lieta būs pats garantijas laiks kā arī serviss. Svarīgi, lai arī firma nodrošinātu pašu krāsniņas uzlikšanu. Pirms tiek pirktas kamīnkrāsnis vai jau interjera kamīni, uzmanīgi noskaidrojiet visu augstāk pieminēto.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *