Ik gadu valstī tiek veiktas desmitiem tūkstošu zādzību. Pēc statistikas redzams, kad iebrucēji galvenokārt tiek iekšā dzīvoklī, izlauzot durvju slēdzeni vai pat piemeklējot atbilstošu atslēgu, vēl kāds izplatīts variants ir iebrukšana caur logiem, ventilāciju vai arī balkoniem, retāk tie izmanto diezgan rupjas durvju izlaušanas metodes.

Noziedznieku profesionalitāte un vēl asais prāts ar katru dienu pieaug, un vēl iebrukšanas skaits palielinās brīvdienās un skolēnu brīvdienās. Tāpēc savam sirdsmieram, būtu nepieciešams padomāt tieši par mājas drošību un tad izpētīt, kādi tad drošības risinājumi ir atrodami.

Uzzini vairāk – https://eurocash1.lv/pakalpojumi/drosibas-risinajumi-tehniska-apkope/

Kādu tieši apsardzes variantu vislabāk atlasīt?

Vēlaties labāk aizsargāt privātmāju? Šo tiešām var nodrošināt šādi drošības risinājumi – teritorijas aizsardzība ar īpaši sagatvotiem cilvēkiem (fiziskā apsardze), vēl ir tehniskā apsardze, dažādi inženiertehniskie varianti un kombinētie drošības pasākumi. Tieši ar ko šie veidi atšķiras viens no otra varēs lasīt tālāk.
Īpašumu sargā īpaši sagatavoti dienesti un apsardze – tieši šī aizsardzības metode arī tiek definēta kā fiziskā apsardze, un to jau var realizēt divējādi: izvēloties organizācijas, kas tad specializējas īpašumu aizsardzībā, vai arī sameklēt atsevišķu sargu. Uzņēmumi, kas nodrošina fiziskās apsardzes pakalpojumus, savu darbu īsteno profesionāli un arī efektīvi, šo firmu speciālisti tomēr ir speciāli apmācīti un tiem būs nepieciešamie aizsargāšanās līdzekļi (ieroči, apģērbs un aprīkojums. Šāda veida aizsardzības realizācijas process ir vienkāršs, taču salīdzinoši izmaksu ziņā dārgs. Lētāks variants ir apsargs, ko arī, piemēram, var nolīgt, izmantojot apsardzes firmas.
Savukārt, tehniskā apsardze ir tāda sardze, kur tiek izmantota signalizācijas uzstādīšana, kur visi signāli nokļūst uz apsardzes “pulti”. Galvenie instrumenti objekta aizsardzībai tad ir speciāli signalizācijas sistēmas sensori. Šīs ierīces parasti tiek uzstādītas pa aizsargājamās teritorijas perimetru un vajadzības gadījumā ziņo. Turklāt arī šajā gadījumā eksistē 2 veidi, kurā viens ir līguma noslēģšana tieši ar kompāniju, kur īpaši norīkots darbinieks seko situācijai Jūsu mājā. Otrs izvēles variants ir, kad tieši ziņa nokļūst uz īpašnieka telefonu un ziņo par situāciju.
Mājokļa apsardze izmantojot inženiertehnikas līdzekļus, kur tiek lietoti dzelzs režģi, žalūzijas uz logiem, kā arī triecienizturīgs pārklājums. Šī veida variants viennozīmīgi jau ir izdevīgāks izmaksu ziņā kā arī diezgan drošs, bet uguns nelaimes situācijā var būt izveidots slazds pašam saimniekam, kā arī bieži tas neaiztur laupītājus.
Pēdējais variants ir kombinētie drošības risinājumi, kur var tikt savienoti 2 vai vairāki drošības risinājumu veidi. Šajā izkārtojumā varēs būt tiešām pārliecinātiem tiešām par labu mājokļa aizsardzību.

Kā labāk atrast labāko kompāniju?

Tiei pats svarīgākais, izvēloties apsardzes firmu, vai ir licence, un pārbaudiet juridiskās personas dokumentus. Uzziniet, kad uzņēmums sniedz kompensāciju saviem klientiem, kā arī uzziniet, cik daudz. Pārbaudiet, vai šīs saistības tiek atrunātas līgumā. Apskatieties, kādas atsauksmes ir par firmu. Pārskatot uzņēmuma klientu rekomendācijas, Jūs uzzināsiet ne vien par uzņēmuma darba trūkumiem, bet, protams, arī par to, kā vadība reaģē uz sūdzībām. Apskatiet, kādus tieši pakalpojumus firma piedāvā. Jo vairāk to ir, jo labākas iespējas izveidot integrētu mājas drošības sistēmu, kur tiks reaģēts ne tikai uz laupīšanu, bet arī uz ugunsgrēku vai plūdiem. Un visbeidzot – Jūs varat uzticēties pirmajam iespaidam: ja darbinieku izskats, viņu aprīkojums vai transporta stāvoklis neievieš pārliecību, turpiniet meklēšanu.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *