Latvijā parādu piedziņas firmas nodarbojas ar parādu atgūšanu kreditoru labā. Par saistību izpildi ir iespējams saņemt juridisku konsultāciju, lai vienotos par piemērotāko risinājumu. Likuma normas paredz, ka saistību izpildei tiek piedāvātas dažādas parāda atgūšanas formas. Inkaso un cesijas līgumi ir populārākie veidi, kā parāds nonāk pie parādu piedziņas kompānijām.

Par parāda esamību un atmaksas iespējām parādniekam tiek nosūtīta vēstule. Lēmumu iespējams apstrīdēt 3 nedēļu laikā. Nevajag bīties no parādu piedziņas firmām, jo parādu vienmēr ir iespējams nomaksāt pa daļām.

KAM IESPĒJAMS IZMANTOT PARĀDU PIEDZIŅAS SERVISU?

Ar parādu piedziņas uzņēmumu starpniecību ir iespējams te atgūt iespaidīgas naudas summas. Parādi veidojas ne tikai neatmaksātu kredītu formā, bet arī kā nesaņemta samaksa par pakalpojumiem, nomaksā pirktām precēm un tamlīdzīgi. Pakalpojumi pieejami gan juridiskām, gan fiziskām personām, turklāt, tas darbojas arī otrādi, pie tam, pakalpojumu saņemšana ir pieejama visā Baltijā. Parādnieki tiek iekļauti melnajā sarakstā un ir apgrūtināta turpmāka pakalpojumu saņemšana, piemēram, tiek atteikti aizdevumi, pirkumu iegāde uz nomaksu un tamlīdzīgi.

KĀ IZVAIRĪTIES NO PROBLĒMĀM AR PARĀDU PIEDZIŅAS FIRMĀM?

Parāda ārpus tiesas atgūšana ir populārākais veids, kā tiek kārtota parādu atmaksa. Cesija ir otrs populārākais parāda pārņemšanas veids. Tas tiek izmantots gadījumos, kad parāda atgūšana var būt ilgstoša, attiecīgi parādu piedzinējs iegādājas debitora portfeli, jeb vienkāršākiem vārdiem sakot – nopērk parādu, tādējādi kreditoram sedzot parāda radušos zaudējumus. Parādu piedziņas pakalpojumi pieejami arī tiem parādiem, kas atrodas ārpus Latvijas. Izsūtītās vēstules par parādu, telefona zvani un dažāda cita veida birokrātiskā darījuma puse paliek piedziņas uzņēmuma pārziņā. Veiksmīga un savlaicīga parāda dzēšanā ir ieinteresētas visas procesā iesaistītās puses.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *