Lai arī Latvijas likumdošanā ir noteikti datumi, kad ir nepieciešams uzstādīt vasaras un ziemas riepas, viss ir atkarīgs no laikapstākļiem, piemēram, ja arī aprīlī laikapstākļi nelutina, ieteikums būtu izmantot ziemas riepu komplektu. Tādēļ ir nepieciešams izvēlēties savam auto atbilstošas ziemas riepas. Drošība uz ceļiem ir pats galvenais, īpaši ziemas mēnešos, kad ceļu sedz ledus kārta un laikapstākļi nelutina arī citādāk.

Jebkurā riepu servisā jūs sagaidīs laipni un smaidīgi servisa darbinieki, kas izskaidros visu, kas nav skaidrs un palīdzēs izvēlēties piemērotāko risinājumu automašīnai un tās vadītāja braukšanas paradumiem(vairāk skatīt šeit – https://www.fredariepas.lv/pakalpojumi/) . Šie nav vienīgie pakalpojumi, ko mēdz piedāvāt riepu servisi un noteikti pieminēšanas vērts ir arī riepu un disku apkopes, glabāšanas un pat utilizēšanas piedāvājums.

KĀPĒC BŪTU JĀAPSVER LIETOTU AUTO RIEPU IEGĀDĀŠANĀS?

Kādēļ lai kāds izvēlētos savam automobīlim uzstādīt lietotas riepas? Lietotas riepas tiek pārbaudītas, tiek sertificētas un visādi citādi novērtētas kā lietojamas ceļu satiksmē vēl daudzus gadus. Viens no lielākajiem faktoriem par labu lietotu riepu iegādei ir to cena. Automašīnas apkope un uzturēšana ik gadu prasa salīdzinoši lielus ieguldījumus. Arī riepu nomaiņa pāris reizes gadā un to apkope ir pakalpojums, kas jāizmanto regulāri, pretējā gadījumā pastāv iespēja arī neiziet tehnisko apskati. Lietotu ziemas riepu komplekts noteikti izmaksās mazāk kā jaunu, tādēļ iesakām apsvērt domu par lietotu riepu komplekta iegādi. To, cik bieži būs jāiegādājas jaunu riepu komplekti, nosaka daudz un dažādi faktori – automašīna, kam riepas uzstāda, auto vadīšanas un braukšanas paradumi un biežums, kā arī nedrīkst nepieminēt ceļa segumu un nobraukto attālumu vienā sezonā. Ļoti daudziem riepu iegādei noteicošā ir tieši finansiālā puse, tādēļ saprotams, kādēļ daudziem ir izdevīgāk periodiski iegādāties lietotas riepas, nevis jaunas katru sezonu, lai arī finansiāli ilgtermiņā tas būtu izdevīgāk.

Riepu uzglabāšana, auto disku pārbaude un riepu diagnostika ir tikai maza daļa no visiem riepu servisa pakalpojumiem. Skandināvijas valstis ir pazīstamas ar saviem bargajiem ziemas apstākļiem, tādēļ nebūtu pamats šaubīties par riepu kvalitāti, kas pēcāk nonāk Latvijas tirgū.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *