Tiešsaistē atrodamie paraugi CV rakstīšanai ir ļoti populāri. Katram no mums ir vajadzīgs darbs – gan tiem, kuri sper savus pirmos soļus darba tirgū, gan tiem, kas lūko pēc profesijas maiņas, gan tiem, kas bez darba ir bijuši ilgāku laika periodu. Kādēļ ir svarīgi uzrakstīt labu CV, kas satur visu nepieciešamo informāciju, neieslīgstot liekās detaļās? Objektīvi novērtēt to, vai potenciālajam darba ņēmējam ir prasmes un iemaņas amata veikšanā, nepieciešams norādīt vakancei atbilstošu informāciju.

Aktuālās vakances tiek izvietotas sociālajos tīklos, darba devēju interneta vietnēs, nodarbinātības aģentūru vietnēs un arī sludinājumu portālos. Kandidāta motivācijas vēstule un CV ir normāla prasība darba devēju vidū. Tas ir viegls veids, kā iepazīties ar kandidāta prasmēm un potenciālu. Iespējams uzzināt vairāk informācijas zemāk rakstā!

KĀDĒĻ NEPIECIEŠAMS CV UN MOTIVĀCIJAS VĒSTULES? KĀ PAREIZI NOFORMĒT DOKUMENTUS DARBA PIETEIKUMAM?

Ir nozares, kurās motivācijas vēstuļu jēga netiek līdz galam izprasta un līdzīgi ir arī ar CV. Tas ir ātrs un viegls veids, kā darba devējam pārliecināties un uzzināt kandidātu pieredzi, prasmes un iemaņas, kas saistītas ar konkrēto vakanci. Ar to, kā pareizi aizpildīt visu nepieciešamo dokumentāciju, var iepazīties internetā, pie tam, arī tādos gadījumos, ja darba pieteikums jāiesniedz vakancei pie ārzemju darba devēja. Ja tiek izpildīti visi noteikumi, kas minēti darba sludinājumā, tiek palielinātas iespējas tikt uzaicinātam uz pārrunu otro kārtu un sākt darba attiecības.

KĀ AIZPILDĪT PIETEIKUMU DARBAM EIROPĀ UN CITUR ĀRZEMĒS?

Darbs ārzemēs aiz vien ir populāra un izplatīta vakanču grupa Latvijā. Joprojām netrūkst cilvēku, kuri vēlas izmēģināt savus spēkus darba iespējām ārpus Latvijas robežām sezonas darbos, gan uz ilgāku laiku, jo šādi ir iespējams piepelnīties un vieglāk iekrāt. Par laimi, dzīvojam laikā, kad ir viegli iegūt informāciju par vakancēm vai darba devējiem arī ārzemēs. Lai izsvērtu visus par un pret sadarbībai, atsauksmes par aģentūru un piedāvātajām vakancēm ir obligāti jāpārbauda. Visus nepieciešamos dokumentus saistībā ar darbu ārzemēs, piedāvā nokārtot gan darbā iekārtošanās aģentūra, gan nodarbinātības dienesti.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *