Automašīnas vadāmība un braukšanas ērtība būs atkarīga jau no tā visa, kādas tad auto riepas tika izvēlētas. Tomēr, lai sekmētu vislabākos vai drošākos braukšanas apstākļus, ir vajadzīgs, lai riepas būtu piemērotas Jūsu transportlīdzeklim, un apstākļiem, kuros tās tiek lietotas. Būtiska ir un sezonāls raksturs – vasaras riepas un ziemas riepas savā starpā ir atšķirīgas.

Lai veiktu īsto savu izvēli, kad tad tiks meklētas riepas Rīgā vai citviet Latvijas teritorijā, centīsimies uzzināt vairāk to, kam tad vērst īpašu vērību, izvēloties riepu pārdevēju un arī pašu auto riepu specifikācijas, kurām jāpievērš pastiprināta uzmanība.

Auksto ziemas vai vasaras riepas

Braukšanas drošību sekmē vairāki faktori. Viens no pamata faktoriem būs pārdomāta auto riepu atlase. Lai iegādātos auto riepas, kas tiešām var veicināt labu saķeri ar ceļa segumu, sakumā būtu jānosaka riepu piemērotība sezonai. Konkrēti vasaras riepas būs domātas braukšanai, kad temperatūra ir no +7 grādiem. Tādas ir taisītas no cietiem samaisījumiem, tādēļ tās izceļas ar augstu izturību pret nodilumu un labu vadāmību. Taču zemā temperatūrā šādi riepu veidi paliek pārāk stīvi un nevar nodrošināt labu saķeri ar ceļa segumu. Savukārt laufenn ziemas riepas būs taisītas no mīkstiem maisījumiem, līdz ar to šādas riepas saglabā braukšanas veiktspēju aukstās temperatūrās. Protektors parasti būs aprīkotas ar dzelzs radzēm, kuras paaugstina drošības līmeni, braucot pa sniegu un pat ledu. Un jau vissezonas auto riepas būs it kā kompromisa variants, kas pēc drošības jau nav tik ļoti labas, salīdzinot ar tām riepām, kas konkrētajai sezonai domātās. Tās ir atbilstošas reģioniem, kur ziemas mēnešos temperatūra nebūs ļoti maza.
Vēl viens būtisks punkts ir riepu protektora zīmējums. Riepas ar bez virziena rakstu jau ir vislētākās, tāpēc tādas riepas jau ir ļoti populāras, taču viņas nenodrošina labu drošības pakāpi. Braukšanai pa dubļainiem ceļiem būs piemēroti varianti ar noteikta virziena zīmējumu, kurš novirza ūdeni no riteņu apakšas. Vislabāko saķeri ar ceļu, īpaši nestabilos laika apstākļos, sekmē auto riepas ar asimetrisku zīmējumu, kas varētu veicināt auto manevrēšanas spēju. Der atminēties, ka nozīme būs cenai. Iegādājoties diezgan lētas auto riepas, tiek taupīts tieši uz Jūsu pašu drošības. Tāpēc vislabāk izvēlēties kādu tieši vidējā segmenta produktu. Gadījumā ja nav skaidrs, kāda tipa konkrēti auto riepas pasūtīt, labāk doties pie nozares speciālistiem, piem., jebkura riepu noliktava strādā ar profesionāļiem.

Kam tad vērst īpašu vērību, izvēloties automašīnu riepu pārdevēju?

Kad jau tiek skatītas auto riepas Rīgā vai arī citur Latvijas teritorijā, mēs pašu meklēšanu uzsākam online vidē. Tāpēc moderns riepu serviss bez šaubām ir ar savu vietni. Riepu maiņa parasti notiek 2 reizes gadā, tiešām būtu labi, kad ir pieejama riepu noliktava, kurā glabāt Jūsu auto riepas līdz pat pienāk brīdis tās mainīt. Nozīmīgi, kad veikala piedāvājumā ir ne tikai auto riepas, bet, protams, arī piemēram riepu diski, kā arī tiek sniegti dažādu veidu pakalpojumi, kā piemēram, riepu montāža. Nozīmīgs moments, ja tiks iegādātas jaunas riepas vai pat mainītas uz savām sezonai atbilstošām, ir vēl riepu balansēšana, tā kā citā gadījumā var nebūt droša braukšana. Vienmēr izpētiet rekomendācijas, mūsdienās online vidē var uzzināt visu informāciju, kas piemēram priekš Jums atvieglos sameklēt īsto servisu. Nozīmīgi būs profesionāli darbinieki, kas gan mainīs auto riepas, gan rekomendēs labākos riepu variantus.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *