Sushi jau kādu laiku ir iekļāvies mūsu ikdienas ēdienkartē un netiek uzskatīts par tālo austrumu eksotiku, bet gan pierastu ēdienu un arī mazliet interesantāku variantu, kā vakariņu vai pusdienu galdā celt rīsus ar zivi.

Lai sushi pagatavotu mājās, atliek vien iet uz tuvāko veikalu un nopirkt visu vajadzīgo, tai skaitā savas mīļākās zivis kā arī dārzeņus. Ja izvēlaties nobaudīt šo japāņu ēdienu pirmo reizi, bez šaubām mēdz veidoties apjukums un mulsums, redzot plašo piedāvājumu, bet satraukums noteikti ir lieks, jo katrs restorāns, kurā tiek gatavots suši, arī karstie suši, savus pircējus iepazīstina ar rollu sastāvu, ierakstot to ēdienkartē.

KO LIEK IEKŠĀ SUSHI?
Ieejot jebkura sushi restorāna, ēdienkartē paveras skats uz daudz desmitu dažādiem sushi maki kā arī nigiri veidiem – lieli, mazi, karsti, auksti, cepti – kādus tikai sirds vēlētos. Gatavojot suši mājas apstākļos, ir iespējams gan sekot receptēm, gan brīvi improvizēt, jo šis ēdiens vienmēr ir devis vaļu fantāzijai. Suši receptes ir iespējams uziet gan dažādos ēdienu gatavošanas portālos, gan grāmatās, gan iedvesmu mēdz smelties no jau baudītiem kulināriem šedevriem. Vispopulārākie un vienkāršākie suši maki varianti noteikti ir ar lasi vai lasi un gurķi. Sushi sarullēšanas varianti arī mēdz būt vairāki – gan tradicionālie ar rīsiem iekšpusē, gan rīsiem arī ārpusē, kas papildus apbērts ar masago ikriem vai sēkliņām. Suši var arī cept! Vispopulārāk noteikti ir tos apcept tempura mīklā vai arī izveidot dažādas karsto piedevu cepurītes, piemēram, ar sieru. Suši mēdz būt arī veģetāri un vegāni. Šādos gadījumos sushi tiek gatavoti ar tofu un dārzeņiem.

SUSHI SETI UN AKCIJAS AR PIEGĀDI.
Gan Rīgā, gan citās lielās Latvijas pilsētās mēdz lietot arī sushi piegādes pakalpojumus, ja nu gadījumā nav vēlme un laika gatavot pašam. Lai apmeklētājiem piedāvātu lielāku ēdienu izvēli un arī zemākas cenas, populāri kļūst sniegt vien piegādes servisa pakalpojumus, nevis apakalpot klientus ēšanai uz vietas. Sushi seti un arī vairāki akcijas piedāvājumi noteikti ir kļuvuši par katra klienta pieprasītāko izvēli. Sushi komplekti visbiežāk piedāvā nobaudīt neskaitāmus sushi veidus vienā reizē, par daudz zemāku cenu, kā pasūtot tos atsevišķi. Suši piegāde Rīgā kā arī citās lielajās pilsētās, visbiežāk ir par fiksētu cenu, kā arī lieliem pasūtījumiem piegāde iespējama bez maksas.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *