Sievišķīgas laķenes? Mednieku zābaki? Gumijotas kedas? Varbūt pufīgas iešļūcenes? Kuru apavu pāri izvēlētos Tu? Ikdienā mēs skrienam viens otram garām pa pelēko trotuāru, pa kuru soļo, slīd un maršē mūsu zolēm aprīkotie ceļabiedri – apavi.

Lai gan ir nenoliedzami jauki ar basām pēdām brist pa zāli un smiltīm, mēs tomēr pārsvarā esam savas pēdas ietērpuši apavos. Tie mūs nes caur ikdienas gaitām, ballītēm, profesionāliem sasniegumiem, galu galā – kāzām, bērēm un pat prezidentu inaugurācijām. Apavi mūsu dzīvē var būt gan aksesurārs, gan daļa no darba, gan atpazīšanas zīme. Apavus mēdzam piemeklēt noskaņojumam, laika apstākļiem, notikumiem, vai arī otrādi – apavu pāris var būt noteicošais visa tēla stilam. Lai arī kādiem apaviem cilvēki dotu priekšroku, tie ir neaizvietojama mūsu ikdienas sastāvdaļa, kuru bieži vien nenovērtējam gana augstu.

Pirms jaunu apavu iegādes, ir svarīgi izprast, ko vēlamies no jaunajiem apaviem. Ikdienas lietošanai paredzētie apavi ir īpaši nozīmīgi, tajos ieteicams ieguldīt pārdomas un līdzekļus. Ērti apavi vīriešiem atrodami dažādos sporta preču veikalos, kā arī armijas preču veikalos. Bērnu apavi noteikti jāizvēlas atbilstoši pēdas izliekumam, lai izvairītos no pēdas traumēšanas. Par ērtākajiem apaviem tiek uzskatīti brīvā laika apavi un sporta apavi, tomēr mūsdienīgie apavu dizaineri rada arī fizioloģiski korektas kurpes ar papēžiem, ar kurām var doties garākās pastaigās. Nereti apavu veikalos atrodams arī plašs somu un mugursomu sortiments, tās pieskaņojot apaviem, var izveidot īpaši efektīvu tēlu. Mums paveicies dzīvot laikā, kad apavu ražotāji spēj izpatikt pilnīgi visām gaumēm. Atliek vien doties uz tuvāko apavu veikali vai izpētīt apavus internetā, izvērtēt pareizā izmēra izvēli un droši soļot tālāk dzīvē.

Ir dažādi risinājumi situācijai, kad ir pienācis laiks iegādāties jaunus apavus. Pirmajā variantā var iet vai braukt uz kādu no iepirkšanās centriem, uzlaikot simpatizējošos apavus un uzreiz tos arī iegādāties. Vēl viens variants – neatverot neviena lielveikala durvis, varam papētīt kāda apavu veikala tiešsaistes veikala mājas lapu, piemēram, braucot sabiedriskajā transportā, izvēlēties sev apavu pāri un veikt pirkumu tiešsaistē. Tādejādi ietaupam laiku, kuru būtu pavadījuši veikalā. Bet ir arī citas alternatīvas, kuras vienlaicīgi rūpējas par preču pārstrādi un ļauj tām turpināt būt noderīgām arī it kā pēc to lietošanas beigām. Mūsdienās populārāki kļūst pirkumi lietotu preču veikalos, kuros nonāk apavi, kas kādam ir izrādījušies nevajadzīgi, bet varētu noderēt citiem. Ņemot vērā to, cik daudz resursi un materiāli tiek patērēti, lai izgatavotu apģērbus un apavus, ir tiešām svarīgi, ka mēs kā sabiedrība novērtējam preču potenciālu kalpot daudz ilgāk par laiku, ko tās pavada mūsu garderobēs.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *