Šodien Latvijā ēdiena piegādes tirgus pieprasījums paliek arvien lielāks. Arī neņemot vērā dažus ekonomikas lejupslīdes momentus, banketu un citu gatavo ēdienu piegādes sfēra katru gadu aug apmēram par piecpadsmit līdz divdesmit procentiem.

Pie tam saskaņā ar ekspertu viedokļiem šī tendence turpināsies arī tālāk, tā kā cilvēkiem parasti ir būtisks jautājums, ko meklēt, kur pasūtīt garšīgu saldie kliņģeri. Un nebūs svarīgi vai pat runa ir par kādu restorānu vai arī vienīgi kāda maza konditoreja. Arī konditorejas Rīgā, kā arī citās Latvijas pilsētās sāk piedāvāt tortes uz pasūtījumu, un papildinot to piedāvājumu, kur būs iekļauti arī banketi. Turklāt pat neliela konditoreja jau piedāvā ne tikai uzkodas banketam, bet, protams, arī būs sagatavota pilnīga banketu ēdienkarte un nodrošināta galda klāšana.

Tortes pēc pasūtījuma – pamata nosacījumi garda produkta izvēlei

Pirms tam, kā pasūtīt torti ir jāatceras uz kādu pasākumu tā ir domāta, tā kā, protams, konditoreja priekš Jums var sagatavot jebko. Taču jāielāgo, ka uz jebkuriem svētkiem nav vajadzīga torte kāzām vai arī otrādi. Šodien tortes uz pasūtījumu ir diezgan dažādas. Tās var būt ekonomiskas un pat ļoti dārgas. Labs variants ir opcija pasūtīt torti, kas sastāv no kūciņām, šajā gadījumā nav jāgriež pati torte, pie tam šis variants varētu būt izdevīgāk nekā, piemēram, pasūtīt vienu lielu. Mēs visi zinām, kad konditorejas izstrādājumi un tortes varētu būt ar diezgan atšķirīgiem pildījumiem un pamata sastāvdaļām. Vienkārš pildījums tiešām ir visbiežākā izvēle, kad tiek izvēlētas tortes pēc pasūtījuma Rīgā, kur standartā biskvīts tiek mitrināts ar saldūdeni un pievienota kārta ar augļiem vai ogām. Šis rīcības variants jau ir izdevīgākais. Bet kas to lai zin, varbūt dot priekšroku, kam interesantam un pasūtīt torti, piemēram, medus vai arī siera kūku ar maskarpone krēmu? Protams atceraties par noformējumu, bez šaubām tas arī ietekmē cenu, ko noteiks konditoreja.

Izbraukuma banketi , tā ir iespēja rīkot banketu jebkurā vietā

Banketi tomēr ir viens no populārākajiem svētku galda organizēšanas formātiem. Banketi jau ir atbilstoši kāzām, jubilejām, lieliem izlaidumiem un cita veida notikumiem. Organizējot pasākumu, ir svarīga pareizi sagatvota banketu ēdienkarte, obligāti ņemot vērā aicināto viesu skaitu. Aizraujoši, ka pati banketu ēdienkarte tiks aprēķināta gramos attiecīgi pret pasākumu ilgumu. Biznesa banketi standartā aizņem pāris stundas, un šeit uzkodas banketam tiek rēķinātas tikai līdz 400 gramiem uz vienu viesi. Klajot galdu jubilejai vai izlaidumam, kas turpinās līdz pat sesām stundām, būs aprēķināts no 600-1200 gramiem produktu uz viesi. Savukārt kāzu svinībās kopā ar tādu lietu, kā tortes uz pasūtījumu, tiks rēķināts līdz pat 1500g produktu, kas nepieciešmi gatavojot banketu ēdienkarti vienam cilvēkam. Taču der atcerēties, ka pasākums būs izdevies un galda klāšana būs augstā līmenī tikai pārbaudītā vietā. Savukārt galdu klāšana cenas ziņā ir atkarīga no izmantoto produktu daudzuma.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *