Patlaban mūsu valstī pārtikas piegādes tirgus popularitāte kļūst arvien lielāka. Arī neskatoties uz dažādiem ekonomikas lejupslīdes momentiem, banketu un citu gatavo ēdienu piegādes tirgus katru gadu palielinās apmēram par piecpadsmit līdz divdesmit procentiem.

Un saskaņā ar ekspertu redzējumam šī tendence turpināsies, jo visiem vienmēr ir būtisks jautājums, kur pasūtīt garšīgu kliņģeri. Turklāt nav svarīgi vai runa iet par restorānu vai arī vienīgi neliela konditoreja. Arī konditorejas Rīgā, kā arī citās pilsētās uzsāk piedāvāt tortes uz pasūtījumu, turklāt palielinot to piedāvājumu klāstu, kur ir likti klāt arī banketi. Turklāt pat maza konditoreja jau piedāvā ne vienīgi uzkodas banketam, bet, protams, arī tiks sagatavota pilnīga banketu ēdienkarte, kā arī piedāvāta galdu klāšana izbraukumā.

Kā var pareizi izvēlēties tortes uz pasūtījumu?

Nemaz nav nozīmīgi, kādi svētki būs, taču tagad vienīgi daži klienti izvēlās veikala tortes un aizvien lielāku popularitāti sasniedz ne vien tortes pēc pasūtījuma Rīgā, bet arī citur Latvijā. Nav noliedzams, ka tādi konditorejas izstrādājumi, kā piemēram torte ir svinību galda pamata dekorācija. Un visbiežāk torte tiek pasūtīta atsevišķi pārbaudītā konditorejā. Konditorejas Rīgā piedāvā vairākus desmitus dažādu pildījumu un noformējumu tortēm. Lai var izdomāt, kādu tieši pasūtīt torti, nepieciešams uzzināt, kādi tieši tortes veidi var būt īstenoti. Paši banketi standartā priekšroku dod sekojoša veida tortēm – biskvīta, marcipāna, no suflē vai jogurta. Suflē vai jogurta tortes pēc pasūtījuma parasti labas, kad viesi rūpējas par savu svaru. Marcipāns tiek uzskatīts par vienu no dārgākajiem. Tomēr visbiežāk tortes uz pasūtījumu būs tieši biskvīta. Konditorejas izstrādājumi no biskvīta var sasniegt jebkada veida fantāzijas, un tortes kļūst par mākslas darbu, ar ko vēlāk lepojas konditoreja.

Galdu klāšana cenas ziņā ir lētāka kādā restorānā vai arī konditorejā?

Brīdī, kad tiks organizeti banketi, un būs uzieta tā konditoreja, kur piedāvājuma klāstā tad ir galdu klāšana izbraukumā un ir iespēja pasūtīt torti, ir jau vēl pāris lietas, kurām ir jāpievērš verība. Pirmā lieta ir viesu skaits, kas nozīmē to, ka kad tiks apreķināti un sastādīti paši banketi, ir jāvadās no vispārpieņemtām ēdiena skaita normām. Būtiski, tomēr, lai galda klāšana nebeigtos ar pustukšiem galdiem, pie tam arī nebūtu pārāk daudz ēdiena. Nozīmīgi, lai ibanketi tiešām būtu kārtīgi organizēti arī meklējot oficiantus. Ievērojami, lai banketu ēdienkarte būtu sezonāla, vasarā tie ir viegli ēdieni, bet, piemēram, ziemā būtu sātīgas uzkodas. Brīdī, kad tiks sastādīta banketu ēdienkarte, būs jāakcentē uzmanība uz viesiem, jo var būt veģetārieši, bērni un citi īpašie gadījumi. Bez šaubām, ievērojot visas minetās nianses galdu klāšana cenas attiecībā var būt dārgāka, bet Jūsu pasākums būs pārdomāts un ideāls.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *