Protams, ka, kad būs skatītas ārdurvis privātmājām vai dzīvoklim, šo atlase klientam pārtop par īstām galvassāpēm – noieta tirgus ir pārpildīts jau ar produkciju, kur jau ir ņemtas vērā visas vajadzības: cena, vizuālais izskats, uzticamība, skaņas kā arī siltumizolācija.

Kā var, meklējot ārdurvis, sabalansēt klienta vēlmēs tā, lai durvis dzīvoklim vai privātmājai varētu būt glītas, pieejamas ģimenes budžetam, kā arī tajā pat brīdī droši aizsargātu māju no “negaidītajiem viesiem” un vēl ir viegli izmantojamas? Viennozīmīgi, to zina tikai lietpratēji. Tādēļ jau ir jādodas tieši pie uzņēmējiem, kur piedāvā metāla durvis dzīvoklim, mājai, un pienācīgi jāizjautā. Taču tieši par iespējamajiem variantiem Jums ir iespēja iepazīties šeit.

Veidi un to izvēle

Ārdurvju konstrukcijas tiek iedalītas pēc to izejmateriāla, no kura tās izgatavotas: koksne; metals jeb dzelzs; stikls; plastmasa. Pilnībā koksnes durvis jau tiek izvēlētas reti, jo tās nenodrošina nepieciešamo drošības un uzticamības līmeni. Tām sameklē pielietojumu premium piepilsētas savrupmājās, dažādās iestādēs un vietās, kur jau ir atbalsts papildu drošības sistēmām. Populārākās ārdurvis mājām jau ir tieši no ozola masīva un tās ir dārgas.
Pieprasītākās ir metāla durvis dzīvoklim, kam jau ir izturība kā arī kvalitatīva siltuma izolācija. Dzelzs durvis ir grūti uzlauzt un arī tās nevar aizdedzināt. Metāls ir noklāts jau ar dažādiem pretkorozijas savienojumiem un vēl var būt apšūts arī ar dažādiem materiāliem (MDF paneļi, plastmasa, koks utt.), tāda veida ārdurvis dzīvoklim iespējams ievietot jebkurā interjerā. Turklāt, kad tiek meklētas metāla durvis cena var patīkami pārsteigt, jo ir dažādi modeļi, kas piemēroti jebkuram budžetam.
Alumīnija ārdurvis, kas ir bīdāmas konstrukcijas, parasti izvēlas garāžās un noliktavās, pie ieejas aizsargājamās teritorijās utt.
Ārdurvis no stikla parasti tiek uzliktas tirdzniecības centros, birojos, komerciestādēs un reizēm dārgās mājās, bet kā jau otrās durvis.
Plastmasas ārdurvis privātmājām būs izmantotas diezgan maz, jo nespēj garantēt pienācīgo drošību un uzticamību to slēdzenēm.

Tikai uz ko jāskatās, izvēloties ārdurvis privātmājām vai dzīvoklim?

Kad tiek izvēlētas modernas ārdurvis dzīvoklim vai privātmājām, jāņem vērā pāris momenti:

  • Uzticamība un arī drošība. Durvis bez savienojumiem ir drošākas, tā kā savienojuma vietas to novājina. Viennozīmīgi tas var būt attiecināms gan uz pašām durvīm, tā arī uz kopējām konstrukcijām.
  • Tērauda loksnes būs daudz praktiskākas, bet jādomā par siltumizolāciju.
  • Koksne protams labāk saglabā siltumu, taču baidās no mitruma un auksta sala, līdz ar to jau būs nepieciešama papildus aizsardzība un apstrāde ar līdzekļiem.
  • Nebūtu jātaupa uz tādu lietu, kā metāla durvju slēdzenes. Labāk izvēlēties dārgākas un drošākas.
  • Labs izskats. Šeit tam būtu nepieciešams harmoniski iekļauties apkārtējā dizainā.

Gadījumā ja tiks meklētas metāla ārdurvis, šajā gadījumā augstas klases durvīm būtu nepieciešams {sastāvēt no 2 metāla loksnēm saturēt 2 metāla loksnes} (reizēm būs izgatavots papildu slānis), kur biezums būtu vismaz 1,5 mm.
Durvis dzīvoklim, kurš ir ar kāpņutelpu, var būt bez papildu aizsardzības, jo daudzdzīvokļu mājā būtu neticami, kad var būtr izmantots atvēršanas instruments, kas trokšņo. Tomēr visās modifikācijās ir jāizvēlas labas kvalitātes droši elementi un papildus piederumi, tā kā it īpaši metāla durvju slēdzenes vai pavisam cita tipa durvīm.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *