Jumts un paša jumta konstrukcija ieņem būtisku vietu mājokļa celtniecības budžeta plānošanā, tā kā to var to varētu uzbūvēt dažādu pie tam var būt izmantotas jumta kopnes un spāres kā stila elements. Atšķirīgie jumta konstrukcijas veidi atšķiras viens no otra, ietekmējot būvniecības izmaksas, kuras varētu būt kā pieņemamas , gan arī pretēji – nesaprotami lielas.

Pats jumta segums un tā slīpuma leņķis var ietekmēt bēniņu iekārtošanu, kā arī izveido visas mājas izskatu. Pie tam nedrīkst aizmirst, ka arī tāda lieta kā jumta siltināšana ieņem būtisku lomu visā būvniecības procesa īstenošanā.

Uzzini vairāk – https://marupesjumti.lv/

Jumta konstrukcijas veidi to dažādībā

Uzsākot mājas projektu, pirmā lieta ir dizains, kur iekļaujas arī jumta konstrukcija un jumta segums. Uz šodienu jumta konstrukcijas veidi ir ļoti dažnedāžādi, kur parasti pielieto vienas slīpnes un vēl daudzslīpnes jumtus, bet citur populāri ir arī plakanie jumti, veidojot četrstuŗveidīgus mājas dizainus. Bieži tiek pielietotas kopnes, mēģinot padarīt mājas interjeru interesantāku. Šodien jumta uzstādīšana varētu būt no atškirīgiem izejmateriāliem, piemēram, dakstiņu jumts ir ļoti izturīgs un ilggadīgs, bet priekš plakanajiem jumtiem vislabākais jumta segums ir modificētā bitumena jumts, kura priekšrocība ir ātra ieklāšana un salīdzinoši zemas izmaksas. Taču pirms tiks izvēlēts jumta segums vai jumta konstrukcija, izrunājiet šo momentu ar Jūsu projektētāju.

Jumta segums vai jumta kopnes

Pašas jumta kopnes jau ir tāda jumta konstrukcija, kura savstarpēji apvienojas kopā ar tērauda plāksnēm, tādējādi iegūstot izturīgu konstrukciju un būs ietaupīta pati koksne. Kopnes taisa no sausas koksnes un tās konstrukcijas apstrādā ar aizsarglīdzekļiem, tādējādi padarot kopnes gan ugunsdrošas, gan arī ilggadīgas. Turpretim, jumta spāres jau pieprasa līdz pat trīs reiz vairāk kokmateriālu, padarot koka kopnes par labu alternatīvu. Kopnes parasti ir izturīgas un viegli uzstādamas, pie tam šī tipa jumta konstrukcija var būt izmantota gan dzīvojamās mājās, tā arī ražošanas ēkās un saimniecības ēkās.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *