Šobrīd uzlīmju izgatavošana būs ļoti pieprasīts drukāšanas pakalpojums. Šo izstrādājumu tirāža pārsniedz miljonus, un šeit iespējams minēt, ka tieši tas ir viens no galvenajiem izdruku variantiem, ko izvēlās uzņēmējdarbībā. Viennozīmīgi tā sfēra, kur var būt pielietotas uzlīmes tomēr ir diezgan plaša.

Tās novieto uz pārtiku, alkohola iepakojumu, farmaceitiskiem izstrādājumiem, sadzīves ķīmijas/parfimērijas, rūpniecības izstrādājumu taras. Protams, arī uzņēmēji, kuri neražo preces, bieži izvēlās šeit sūtīt personalizētas uzlīmes, lai tādējādi padarīt dāvanas par svarīgām, kā piemēram, partneriem.

Kas tad jāpārzin jau par uzlīmēm, pirms tam, kā sūtīt?

Īstenībā uzlīmju druka, kā arī atbilstošas metodes izvēle būs ietekmējama no krāsas, attēla specifikas, tirāžas, materiāliem un cita veida faktoriem, kā arī cena ir no tā atkarīga. Populāras tehnoloģijas, kā var drukāt uzlīmes:
-Digitālā druka. Šeit nebūs vajadzīgs gatavošanās etaps, tādēļ ir ekonomiski izdevīga uzlīmju druka nelielām tirāžām, taču, palielinoties klienta pasūtījuma apjomam, pašizmaksa nesamazināsies.
-Fleksogrāfija. Tieši šī tehnika tiek izvēlēta, ja tiek sūtīta uzlīmju druka milzīgā daudzumā – sākot ar 50 000 gabalu. Tehnoloģija ir atbilstoša darbam ar dažādiem izejmateriāliem, pats attēls būs spilgts un kvalitatīvs.
-Termopārneses jeb folijas uzlīmes druka. Izdevīga nelielām tirāžām, kas ir no tūkstoš vienībām. Tam vajadzīgs speciāls printēšanas aparāts. Šeit var darboties ar kartonu, tekstilu, papīru, sintētiskiem materiāliem. Tādas apaļas uzlīmes būs izturīgas pret jebkāda veida UV starojumu, kā arī temperatūras izmaiņām.
-Ofseta. Piemērots drukāšanai uz papīra vai kartona. Tādā izkārtojumā drukāt uzlīmes izdevīgi vidēji lielām tirāžām.
-Termiskā drukāšana – Līdzīga termopārneses drukai, taču ar zemākas kvalitātes iznākumu. Atbilstošs tādu produktu aplīmēšanai, kur būs mazs glabāšanas termiņš – vidēji trīs līdz četri mēn.
-Karstā drukāšana būs ideāli piemērota uzlīmēm, kas būs etiķetes. Zīmējums būs novietots uz uzlīmes virsmu zem spiediena, ņemot vērā konkrētu temperatūras režīmu. Piemērots drukai uz auduma, plēves, ādas, izmantojot hologrāfiskas un metāliskas krāsas. Drukas veikšanas termiņu nosaka tas, cik sarežģīta ir druka, sūtījuma apjoms un citi parametri.

Kur varētu būt sūtītas personalizētas uzlīmes?

Kā viens no galvenajiem jautājumiem, kurš būtu jāuzdod sev, ir tieši tas, ar ko vēlaties strādāt – ar parastu starpnieku, mārketinga aģentūru vai arī ar pašu drukāšanas firmu. Piemēram, ievērojama tipogrāfija ar vairāk nekā desmit gadu pieredzi liecina par to, kad Jūsu pasūtījums un vēlēšanās būs sadzirdētas, un, ekonomējot līdzekļus, būs atrasts labākais risinājums priekš klienta, kur pati uzlīmju druka, cena, kā arī piegāde tiks tik labi izplānota, ka pat Jūs būsiet apmierināts. Mēģiniet lasīt vairāk informācijas par izvēlēto kompāniju, apskatiet rekomendācijas internetā no citiem klientiem. Gadījumā ja drukas pasūtījums ir sarežģīts, tad labāk sazināties ar drukas veikalu un, protams, apspriest nianses ar menedžeriem.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *