Mūsdienās nepastāv gandrīz nekādu šķēršļu tam, lai darba devējs nevarētu atrast kompetentus darbiniekus un darba meklētājiem nebūtu iespējams atrast piemērotu darba vietu.

Arī darba iespējas ārzemēs joprojām ir aktuāls vakanču veids, ko ikdienā meklē simtiem cilvēku, attiecīgi netrūkst arī piedāvājuma šajā sfērā. 21.gadsimtā ir attīstījusies arī tendence aktuālās vakances publicēt sociālajos tīklos, kur ar šo ziņu var dalīties katrs, kuram ir vēlēšanās un palielinātu iespēju sasniegt dzirdīgas ausis.

Uzzini vairāk – https://www.cvmarket.lv/darbs-cesis-103

REZUMĒ UN MOTIVĀCIJAS VĒSTUĻU LOMA DARBA MEKLĒŠANĀ.
Maldīgi uzskatīt, ka CV un motivācijas vēstulēm nav nekāda sakarība ar to, vai dara devējs pieņem vai noraida kandidāta pieteikumu. Aiz vien vairāk darba devēju vēlas, lai kandidāti iesniedz ne tikai CV, bet arī motivācijas vēstuli vai pat īsu rezumē par sevi un savām darba gaitām. Šo dokumentu paraugi ir atrodami gan latviešu, gan krievu un angļu valodās, kas noteikti būs noderīgi tiem, kuri pretendē uz vakanci ārvalstīs. Parasti pēc korekta CV un motivācijas vēstules iesniegšanas, darba devējam ir skaidrs, kuru no kandidātiem aicināt uz pārrunām, lai turpinātu apsvērt kandidātu piemērotību. Tieši tas ir viens no galvenajiem iemesliem, kādēļ pret CV un motivācijas vēstules izveidi ir jāatiecas maksimāli nopietni.

CIK DROŠI MEKLĒT DARBU ĀRZEMĒS INTERNETĀ?
Pašlaik nav atrasts veids kā nopelnīt sev iztiku kā tikai strādājot. Darbs Rīgā ir tik pat aktuāls kā darbs Talsos vai darbs Valmierā un jaunas vakances sev saistošā nozarē ir iespējams atrast katru dienu. Nepieciešams vien nedaudz pameklēt un noteikti atradīsies kas piemērots. Galvenais ir prasmīgi un pareizi norādīt visu informāciju par sevi un savu pieredzi, lai darba devējs varētu vieglāk izlemt par darba meklētāja piemērotību vakancei. Ļoti daudzus joprojām interesē arī darbs ārzemēs, un maldīgi uzskatīt, ka mainoties ekonomiskajai situācijai, tas ir kļuvis neaktuāls. Ar darba piedāvājumiem ārzemēs aicinām iepazīties tikai oficiālās vietnēs vai pieņemt piedāvājumus no zināmiem un uzticamiem cilvēkiem, lai izvairītos no nepatīkamiem pārpratumiem un citām nebūšanām.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *