DCIM\103GOPRO\G0164237.JPG

Zinājāt, ka sup dēļi vairumam no mums tiešām ne ar ko neatšķirsies no sērfinga dēļa, un tāda lieta nav bez iemesla. 2000. gadu sākumā slavenais sērfotājs Riks Tomass ierosināja alternatīvu, laikā kad priekš sērfošanas nebūs viļņu – Stand Up Paddle Boarding.

Pēc viņa izpratnes, šis variants bija tikai paņēmiens, kā uzturēt formu, uztrenēt izturību un līdzsvaru. Taču četrus gadus vēlāk, kad šis veids parādījās vienā no ASV TV kanāliem, supošana saņēma savu popularitātes vilni. Skatītāji supošanā saskatīja lielas izredzes un par centās supošanu padarīt par nacionālu sporta veidu. Latvijā supošana bija pieņemta ar lielu atsaucību, pielāgojot to Latvijas klimatam. No šī brīža sup izbraucieni pārvērtās par aizraujošu veidu, brīdī, kad tiek izplānota atpūta ar draugiem vai ģimeni.

Ienāc- http://www.bullulaivas.lv/

Supošana izvelēts kā sporta veids? Kā var atrast sev dēli?

Sup dēļi atšķiras no sērfošanas dēļiem ar to, ka ir daudz garāki un arī platāki, bet, kad pieminēta tiek profesionāla supošana, tad sup dēļi jau ir identiski sērfošanas. Uz šodienu ir izveidots ļoti daudz dažādu dēļu variantu. Universālie dēļi parasti atbilstoši vienkārši atpūtai uz ūdens, tūrisma dēļi ir ideāls variants pārgājieniem, reisu dēļi, ko izmanto sacensībās. Bez šaubām, nemaz nevar nepieminēt sērfošanas dēļus un beidzamais iedalījums ir cietie sup deļi un piepūšamie. Kad tiek plānoti sup izbraucieni, visbiežāk tiek paņemti tieši piepūšamie sup dēļi. Tos var ņemt līdzi jebkur, bez tam daudzas avio kompānijas pievienoja tos sporta inventāra sarakstam. Bieži vien tieši piepūšamie sup dēļi pārdodas komplektā ar pumpi, airi, somu transportēsanai un arī drošības pavadu. Nav noliedzams, ka, piepūšamie sup dēļi pastāv arī cietā variantā, bet sērfotāji priekšroku dod tieši cietajiem dēļiem.

Atpūta ar draugiem vai radiem – sup īre vai arī cita aktīvā atpūta pie dabas

Bez šaubām atpūta ar draugiem un atpūta ar ģimeni vienmēr ir patīkama, taču ar draugiem tā visbiežak ir tieši aktīvā atpūta. Bet ir apnikusi pieejamā velosipēdu noma Rīgā, lieliska alternatīva būs buru jahtas noma, kura būs skaista un neparasta. Bet, kad esat nolēmuši, ka gribat, lai ir atpūta ar ģimeni, būtu ieteicams doties kaut kur pie dabas un ideālā gadījumā pie ūdens. Visbiežāk atpūta ar ģimeni asociējas kopā būšanu ar bērniem, šeit superīga iespēja būs laivu noma vai arī katamarānu noma, protams, ja nama saimnieks piedāvā šādu pakalpojumu. Taču mūsdienās tad ir pavisam jauns modes trends un nebūs svarīgi, vai Jums plānota atpūta ar draugiem vai ģimeni, tā jaunā aktīvā atpūta ir sup izbraucieni. Labakais, ka Jums nemaz nevajadzēs savu dēli, šobrīd daudz kur ir pieejama sup īre. Bez šaubām, ja supošana ir Jūsu ikdienas sastāvdaļa, izdevīgāk tomēr ir nevis sup noma, bet labāk nopirkt sev savu dēli.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *