Jumts un paša jumta konstrukcija aizņem būtisku vietu mājas būvniecības finanšu plānošanā, jo to iespējams uzbūvēt dažādu un varētu būt izmantotas jumta kopnes un spāres kā stila elements.

Dažādie jumta konstrukcijas veidi atšķiras viens no otra, ietekmējot būvniecības izmaksas, kas varētu būt {kā pieņemamas kā atbilstoša}, kā arī pretēji – nesaprotami lielas. Jumta segums un tā slīpuma lielums var ietekmēt bēniņu iekārtošanu un veido pašas mājas ārējo izskatu. Bez tam nedrīkst aizmirst, ka arī jumta un bēniņu siltināšana spēlē svarīgu lomu celtniecības procesa īstenošanā.

Jumta uzstādīšana un tā izvēles dažādība

Kad tiek plānota mājokļa būvniecība un tās projekts, sākumā ir jāizplāno dizains, kur iekļaujas arī jumta konstrukcija un jumta segums. Mūsdienās jumta konstrukcijas veidi būs ļoti dažādi, taču visbiežāk izvēlās vienas slīpnes un vēl divu un vairāk slīpumu jumtus, kaut gan citur populāri jau ir plakanveida jumti, veidojot četrstuŗveidīgus mājas dizainus. Nereti tiek izmantotas kopnes, mēģinot padarīt mitekļa interjeru pievilcīgāku. Jumta uzstādīšana varētu būt no atškirīgiem materiāliem, piem., dakstiņu jumts ir ļoti izturīgs un ilggadīgs, bet priekš plakanajiem jumtiem atbilstošākais jumta segums varētu būt modificētā bitumena jumts, kura priekšrocība ir ātra ieklāšana un diezgan zemas izmaksas. Bet pirms tiek izvēlēts jumta segums, izrunājiet šo ar Jūsu projektētāju.

Kas ir tas, kas labāks koka kopnes vai arī spāres

Jumta kopnes ir tāda veida jumta konstrukcija, kura savā starpā savienojas kopā ar tērauda plāksnēm, tādā veidā var iegūt spēcīgu konstrukciju un arī tiek ietaupīta koksne. Kopnes ražo no sausas koksnes un tās konstrukcijas apstrādā ar aizsarglīdzekļiem, padarot kopnes ilgmūžīgas un ugunsizturīgas. Savukārt, jumta spāres jau pieprasa trīsreiz vairāk koksnes, tādējādi padarot koka kopnes par labāku alternatīvu. Kopnes parasti ir izturīgas un viegli uzstādamas, pie tam šī tipa jumta konstrukcija tiek pielietota gan dzīvojamās mājās, tā arī ražošanas ēkās un saimniecības ēkās.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *