Jumta konstrukcija būs viens no būtiskākajiem momentiem mājas būvniecības procesā. Kad būs likts jumts vai jau jumta segums, būtu svarīgi ievērot tehnoloģiju uz kā tad balstās pati jumta uzstādīšana un kur neievērošana varētu radīt nepatīkamus momentus, piem., siltuma zudumu, ūdens tecēšanu mājā vai pat var tikt sagrauta pat jumta konstrukcija.

Priekš tam, lai jumts tiktu galā ar tā aizsardzības darbībām, tam ir jābūt nekļūdīgi uzbūvētam, kā arī celtniecības laikā nedrīkst aizmirst par tādu lietu, piemēram, kā jumta siltināšana. Ir varbūtība izmantot jumta kopnes kā īpašu dizaina variantu, gan arī kā jumta balsta funkciju.

Uzzini vairāk – https://domusbuve.lv/jumts

Dažnedažādie jumti jebkādai gaumei

Uzsākot mājas projektu, vispirms ir jāapdomā dizains, kur iekļaujas arī jumta konstrukcija un jumta segums. Uz šodienu jumta konstrukcijas veidi būs diezgan dažādos veidos, kur visbiežāk pielieto vienas slīpnes vai arī daudzslīpnes jumtus, kaut gan pieprasīti jau ir plakanveida jumti, veidojot četrstuŗveidīgus mājas dizainus. Bieži tiek pielietotas kopnes, lai padarītu mitekļa dizainu interesantāku. Jumta uzstādīšana varētu būt no atškirīgiem materiāliem, piem., dakstiņu jumts ir ļoti izturīgs un ilggadīgs, bet priekš plakanajiem jumtiem atbilstošākais jumta segums ir modificētā bitumena jumts, kurš ir ātri uzklājams un tam ir diezgan zemas izmaksas. Kaut gan pirms tiek izvēlēts jumta segums, apspriediet šo momentu ar savu projektētāju.

Jumta kopnes pie Jums mājās

Pašas jumta kopnes ir jumta konstrukcija, kas savstarpēji apvienojas kopā ar tērauda plāksnēm, tādā veidā iegūstot izturīgu konstrukciju kā arī būs ietaupīta koksne. Koka kopnes taisa no sausas koksnes un tad šīs konstrukcijas apstrādā ar antiseptiķiem, padarot kopnes gan ugunsdrošas, gan arī ilggadīgas. Savukārt, jumta spāres jau pieprasa trīsreiz vairāk koksnes, padarot koka kopnes par labu alternatīvu. Koka kopnes ir ka viegli uzliekamas, gan arī spēcīgas, un šāda jumta konstrukcija tiek pielietota kā dzīvojamās mājās, tā arī ražošanas ēkās un saimniecības ēkās.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *