Tajā brīdī, kad tad sākās karš, Krievijas Federācija pārkāpa suverēnas valsts robežu. Šodien tas, kādā veidā Ukraina un tās iedzīvotāji cieš tieši no šī kara sekām, redz visa pasaule. Tagad neviens nevar palikt vienaldzīgs. To iespējams novērtēt pēc ziedojumiem un atbalsta, ko parasti cilvēki katru dienu veic, gribot sniegt palīdzību šiem kara novājinātajiem civiliedzīvotājiem.

Protams, ka tas jau ir ļoti pareizi! Ikvienam jau ir jāpalīdz šiem parastajiem cilvēkiem – sievietēm, vīriešiem, bērniem un arī pusmūža cilvēkiem. Šie cilvēki tomēr ir tiesīgi izdzīvot! Karš nebeidzas, bet tajā pat brīdī vienkāršie cilvēki, uzņēmumi, valsts iestādes nebeidz sniegt palīdzību. Tātad pastāv cerība uz mieru Ukrainā un visā pasaulē!

Dažādu ziedojumu plūsmas un arī iespējas

Pats galvenais, ko tad der atzīmēt, jau ir tas, kad jūsu ziedojumi un palīdzība jānovirza organizētā kārtībā uz valsts, kā arī pašvaldību iestādēm un, protams, labdarbības organizācijām. Cenšoties piegādāt palīdzību paša spēkiem, var izveidoties apstākļi, ka tā nenokļūst pie adresāta. Protams, arī neuzticaties nezināmām iestādēm vai ļaudīm, kas saka, ka tiešām veic palīdzības vākšanu. Vēl viens variants veikt ziedojumu, ir pa tiešo uz Ukrainas valsts oficiālajās tīmekļu vietnēs uzrādītajiem kontiem. Ziedotājs var savu palīdzību virzīt konkrētam mērķim pats, kā piemēram, Ukrainas teritorijas aizsardzības spēkiem, vai arī nenorādot mērķi, tad palīdzības organizācija koriģē ziedojumus pēc nepieciešamības. Piem., ziedot.lv lielākā ziedotā naudas summa tika virzīta Ukrainas valsts teritorijas aizsardzībai – armijas vajadzībām. Vēl viena plūsma bija novirzīta degvielai, kura ir vajadzīga gan bēgļiem, tā arī Ukrainas valstī palikušajiem iedzīvotājiem. Vēl daļa izlietota medikamentiem, kā arī vēl citām medicīniskā rakstura precēm. Atlikušie līdzekļi tika novirzīti kā humanitārā palīdzība bēgļiem un Ukrainas iedzīvotājiem. Pilnīgi visi līdzekļi var tikt sūtīti saskaņojot kopā ar Latvijas aizsardzības ministriju.

Kuri tieši ir tie cilvēki, kas sniedz palīdzību Ukrainas valstij?

Sākoties karam, vienaldzīgs nepalika gandrīz neviens. Aktīvi ziedot sāka vienkāršie iedzīvotāji, četru dienu laikā tie bija saziedojuši 2 miljonus eiro. Ziedošanā uzsāka aktīvi piedalīties voluntieru apvienības, kas gan vāca ziedotās mantas, tā arī nogādāja tās uz Ukrainu. Aktīvai ziedošanai pieslēdzās pat daudzas organizācijas, pilsētu pašvaldības, kuras pat nogādāja ziedojumus pašas. Tās pašvaldības, kurām pastāv interneta lapas, izvietoja tajās datus par nepieciešamajiem ziedojumiem – bērnu apģērbs, medicīnas rakstura preces, apģērbs un citas lietas. Protams, arī pašvaldības daudz piedalās kara bēgļu izmitināšanas, kā arī palīdzības jautājumos. Un pat aptiekas piedalījās ziedojumos, piem., visiem zināmā “Meness aptieka” ziedoja marles pārsējus un vienreizlietojamos cimdus. Pašmāju lielie pārtikas apstrādes uzņēmumi piegādāja nokomplektētās kravas. Kā arī miljardieri nepaliek malā, saskaņā ar diena.lv rakstīto Mihails Fridmans, Pjotrs Avens un Germans Khans ziedoja 10 miljonus ASV dolāru Ukrainas ebrejiem, kas cieta no Krievijas sāktā kara Ukrainā. Turklāt, to veidotais “Genesis Philanthropy Group” piešķīra piecus miljonus ASV dolāru ebreju evakuācijai un pārtikas preču nogādāšanai. Un vēl pieci miljoni amerikas dolāru iedalīti humānai palīdzībai. Un arī Fridmans, P.Avens un Andrejs Kosogovs saņēma atļauju palielināt Alfa-banka Ukraina kapitālu par vienu miljardu dolāru.

Kā redzams ļoti daudzi šobrīd palīdz Ukrainai un tās cilvēkiem, bet karš turpinās un palīdzība joprojām ir un būs būtiska! Mēs nedrīkstam palikt malā un palīdzam!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *