Online redzamie paraugi rezumē rakstīšanai ir diezgan pieprasīti. Lai pelnītu, ir vajadzīgs darbs un dažādas darba vakances ir aktuālas gan tiem, kuri atrodas bezdarbnieka statusā, gan tiem, kuri lūko pēc profesijas maiņas vai kā savādāk vēlas mainīt savu ikdienas rutīnu. Kādēļ ir svarīgi uzrakstīt labu CV, kas satur visu nepieciešamo informāciju, neieslīgstot liekās detaļās?

Objektīvi novērtēt to, vai potenciālajam darba ņēmējam ir prasmes un iemaņas amata veikšanā, nepieciešams norādīt vakancei atbilstošu informāciju(spied te – darba sludinājumi). Mūsdienās ar darba piedāvājumiem ir iespējams iepazīties ne tikai avīžu sludinājumu sadaļās, bet arī sociālajos tīklos, nodarbinātības aģentūrās un pašās darba vietās. Lai pieteiktos uz vakanci, lielākā daļa darba devēju vēlas iepazīties ar kandidāta CV un/vai motivācijas vēstuli. Šādā veidā ir viegli saprast kandidāta piemērotību vakancei.

KĀDA SATURA ZIŅAS JĀRAKSTA MOTIVĀCIJAS VĒSTULĒ?

Pie mums joprojām netrūkst cilvēku, kuri līdz galam nesaprot motivācijas vēstuļu un CV vajadzību atsevišķām vakancēm un amatiem. Ja tiek iesniegti visi vajadzīgie dokumenti un norādīta visa aktuālā informācija, neskatoties uz to, kurā Latvijas pilsētā darbs tiek meklēts, tad iespējas tikt uzaicinātam un darba interviju, palielinās. Internetā ir iesējams atrast motivācijas vēstuļu un CV paraugus arī citās valodās, ja ir nepieciešams dokumentus sūtīt uz ārzemēm. Ja tiek izpildīti visi noteikumi, kas minēti darba sludinājumā, tiek palielinātas iespējas tikt uzaicinātam uz pārrunu turpinājumu.

KUR DABŪT DARBU EIROPĀ?

Darbs ārzemēs aiz vien ir populāra un izplatīta vakanču grupa Latvijā. Darbs vai sezonas darbs ārzemēs ir labs veids kā nopelnīt papildus līdzekļus un iegūt prasmes, zināšanas un pieredzi strādājot ārzemju darba vidē. Nav nekādu problēmu atrast visu vajadzīgo informāciju par vakancēm ārzemēs, jo tāda ir viena no informācijas laikmeta priekšrocībām. Lai aprastu to, vai vakance ir korekta, darbā iekārtošanas aģentūra pilda savus noteikumus un arī atsauksmes par piedāvājumu ir pozitīvas, der pārbaudīt informāciju online. Visus nepieciešamos dokumentus saistībā ar darbu ārzemēs, piedāvā nokārtot gan darbā iekārtošanās aģentūra, gan nodarbinātības dienesti.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *