Jau no pirmatnējiem laikiem, rotām un dažādiem dārgmetāliem ir bijusi liela loma cilvēku sadzīvē. Tie simbolizē ne tikai stāvokli sabiedrībā, bet ir arī lieliska investīcija un sava ārējā izskata pilnveidošanas līdzeklis. Ļoti daudzi izvēlas ikdienā valkāt dažādas rotaslietas, jo tās lieliski papildina koptēlu. Juvelieris ir profesija, kas ikdienā strādā ar dažādiem dārgmetāliem un dārgakmeņiem, lai radītu skaistas rotaslietas.

Pie šiem pašiem meistariem var vērsties arī tādā gadījumā, ja nepieciešams kādu no rotām salabot vai pielāgot. Pareiza rotu lietošana un arī kopšana ir to ilgmūžības pamatā. Tas attiecas uz dažāda veida juvelierizstrādājumiem neatkarīgi no metāla un izmantotajiem dārgakmeņiem vai pusdārgakmeņiem. Kvalitatīvas rotas šeit ne tikai ilgi kalpos, bet izskatīsies gana gaumīgi pie jebkura tērpa un jebkurā dzīves situācijā.

SUDRABA PRAKTISKĀS ĪPAŠĪBAS, KAS TO VEIDO PAR FAVORĪTU

Dažādas kaklarotas, auskari un gredzeni ir populārākie rotaslietu veidi mūsu platuma grādos. Sudrabu ir iecienījuši gan vīrieši, gan sievietes. Tas ir askētisks, praktisks, viegli kopjams un ilgi kalpo. Sudraba rotas var būt arī rokas sprādzes, kājas sprādzes, dažādi kuloni un cita veida juvelierizstrādājumi. Pie prasmīga meistara ir iespējams iegādāties lieliskas un gaumīgas rotaslietas ne tikai sievietēm, bet arī vīriešiem. Esam raduši, ka juvelierizstrādājumos un rotaslietās tiek iestrādāti dārgakmeņi vai pusdārgakmeņi, taču, prasmīgi meistari rotās mācēs iestrādāt arī dabas dotus elementus, piemēram stikliņus.

PROFESIONĀLA ROTU APKOPE, LABOŠANA UN DUBLĒŠANA

Pareiza rotu kopšana paildzina to kalpošanas laiku un tās nav nepieciešams nest remontēt. Interesants ir piedāvājums savu esošo, nolietoto un apnikušo rotu pārkausēšana jaunās. Nereti klientiem interesē opcija par izmēru samazināšanu vai gluži otrādi – palielināšu, respektīvi, rotu pārveidošanu un pielāgošanu. Ir dažādi rotaslietu un dārgmetālu kopšanas līdzekļi, ar kuriem profilakses nolūkos rotas var tīrīt mājās arī mājas apstākļos, taču noteikti, laiku pa laikam, rotu apkopi un pielāgošanu, īpaši tādēļ, ka sudrabs ir mīksts metāls, der veikt pie profesionāļa.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *