Vislabāk un racionālāk ir par kurināmā sagādi parūpēties jau vasaras sākumā. Esošās apkures sezonas beigas ir labs laiks, kad pārliecināties par savas apkures sistēmas tehnisko pusi un vajadzības gadījumā to savest kārtībā.

Ja telpas tiek apsildītas ar malkas apkuri, tad šajā periodā malkas iegāde te būs arī finansiāli izdevīgāka, kā arī būs laika to izžāvēt. Arī brikešu un granulu iegādāšanās šajā laikā ir izdevīga, jo tiek piedāvātas akciju cenas un pat bezmaksas piegāde! Kokskaidu briketes var izmantot kā lielisku alternatīvu parastajai malkai.

SILTUMSPĒJĪGS KURINĀMAIS 21.GADSIMTĀ

Apkures sistēmas veids kurināmā izvēlē spēlē lielu lomu. Krāsnī var izmantot kā briketes, tā malku, taču, granulas gan nebūs pareizais risinājums. Vienmēr nepieciešams pārbaudīt, kāda veida kurināmais apkures sistēmai der, lai nerastos nepatīkamas un dārgas problēmas. Mūsdienās liela loma apkures sistēmas izvēlei ir dzīvesveidam,jo tie, kuri mājās ir tikai nogalēs un vakaros, labprāt izvēlas apkures sistēmu, kas neprasa lielu uzmanību, kā tas būtu gadījumos, kad māja tiktu apsildīta ar krāsns apkuri. Svarīgi arī ar ko tiek kurināts. Blīvi presētas briketes un sausa malka ir labākie kurināmie. Ja nometot pie zemes brikete saplīst, tad tā nav īpaši labas kvalitātes, ātri izdegs un neturēsies siltums. Arī kantainās briketes būs izdevīgākas, jo gruzdēs ilgāk kā apaļās. Dūmvada aizsērēšana ir problēma, ar ko katru gadu saskaras daudzi, tādēļ briketes būs labs variants arī šādā gadījumā, jo, kurinot ar kokskaidu briketēm vai granulām, šāda problēma nav tik izteikta.

KĀ KURINA APKURES KATLUS?

Granulām būs nepieciešamas speciāls granulu katls, taču briketes var kurināt arī parastajā krāsnī vai kamīnā. Granulu un brikešu akciju cenas ir ļoti vilinošas. Malka tomēr prasa vairāk rūpes, tā pat kā krāsns kurināšana ar pagalēm. Pakures katlu labākā īpašība ir tā, ka to uzpildot, par to var aizmirst uz nedēļu, taču krāsns ir jākurina katru dienu, stipra sala reizēs, pat visu dienu, kas mūsdienās īsti nav savienojams ar vidējā cilvēka dzīvesveidu. Briketes un granulas pārdod jau sausas un gatavas tūlītējai izmantošanai, taču malku, visbiežāk, vēl ir jāžāvē.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *